Share
Cum se pregătește Grecia pentru turiști. Posibile condiții pentru românii care vor să meargă în vacanță

Cum se pregătește Grecia pentru turiști. Posibile condiții pentru românii care vor să meargă în vacanță

Grecia, țară a cărei economie depinde în mare măsură de turism, vrea să-și deschidă granițele pentru vizitatorii străini care au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau care au test negativ, relatează BBC.

Aprilie este în mod normal luna care marchează începutul sezonului turistic, dar acum situația este incertă din cauza pandemiei de coronavirus.

Eugene Theodoridis, un antreprenor din Atena, închiriază catamarane și iahturi pentru excursii pe insulele grecești. Clienții săi provin din Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Africa de Sud.

„Pe tot parcursul iernii, am pregătit bărcile pentru ca turiștii să vină. Vom fi gata când se vor deschide granițele și vom putea întâmpina toți oaspeții din întreaga lume”, a spus el.

Deocamdată, Grecia a prelungit până pe 19 aprilie restricțiile la intrarea în țară pe cale aeriană. Călătorii care vin cu avionul trebuie să aibă un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Țara se confruntă în ultima săptămână cu o creștere a numărului de infectări, motiv pentru care Guvernul, deși are în plan relaxări, va menține o serie de măsuri. Toate persoanele care sosesc în Grecia intră în autoizolare timp de 7 zile. La graniță, este nevoie de test PCR negativ sau test rapid. Vizitele în scop turistic sunt interzise, fiind permise intrările doar pentru călătorii esențiale. În plus, este interzisă deplasarea între prefecturi și există restricții de circulație pe timp de noapte.

Ministrul grec al turismului a promis că sezonul turistic pentru români s-ar putea deschide mai repede, dacă se respectă câteva condiții.

„Intrarea în Grecia cu vaccin, test PCR sau test de anticorpi care dovedește că ai avut COVID. E o variantă de a facilita intrarea, pentru a atrage mai mulți români”, a spus Ioana Șelner, antreprenor român în Grecia, la Digi24.

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea elenă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu vor fi testați.

Grecia speră să primească turiști la mijlocul lunii mai, dar Eugene Theodoridis spune că nu este clar câte țări vor fi gata să le permită cetățenilor să călătorească în scop turistic.

„Înțelegeți că acest lucru nu depinde numai de noi. O mulțime de țări trebuie să fie de acord cu protocoale specifice pentru a le permite oamenilor să călătorească”, spune el.

În acest moment, este foarte dificil să faci planuri, adaugă Theodoridis.

Cu multe restricții încă în vigoare, grecii sunt din ce în ce mai frustrați. Industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economia Greciei.
Țara intenționează să-i vaccineze toți angajații din turism până în vară și este printre cei care promovează certificatele sau pașapoartele de vaccinare, care ar permite europenilor să călătorească mai ușor.

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, consideră că certificatele de vaccinare sunt foarte importante pentru a face ca „toată lumea să se simtă cu adevărat în siguranță”, astfel încât să poată veni să vadă siturile arheologice și muzeele din Grecia.

Sursa – digi24.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu