Share
Situația actualizată: Cum se vor desfășura cursurile în fiecare localitate din Maramureș, în perioada 5-7 mai. Vezi lista completă, în funcție de scenarii

Situația actualizată: Cum se vor desfășura cursurile în fiecare localitate din Maramureș, în perioada 5-7 mai. Vezi lista completă, în funcție de scenarii

Autoritățile maramureșene au actualizat scenariile după care se vor desfășura cursurile în perioada 5-7 mai, în conformitate cu incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori.

Facem din start precizarea că municipiul Baia Mare se află în scenariul 1, adică toți elevii și preșcolarii vor participa fizic la cursuri! Să detaliem!

Prefectul Vlad-Emanuel Duruș a declarat că s-a desfășurat, în sistem online, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care au fost aprobate scenariile pentru organizarea și desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar, în perioada 5 – 7 mai 2021.

În conformitate cu prevederile legislației, procesul educațional se va desfășura, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și Direcției de Sănătate Publică Maramureș astfel:
▶️ Scenariul 1 – Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
▶️ Scenariul 2 – În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 și dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină:
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase / ani de studiu.

În scenariul 1 își vor desfășura cursuri 361 unități/structuri de învățământ, iar în scenariul 2, vor desfășura cursuri 35 unități/structuri de învățământ. În județul Maramureș nu sunt localități carantinate zonal. Elevii din clasele terminale sunt în vacanță până la data de 11 aprilie 2021. În funcție de evoluția situației epidemiologice, vor fi stabilite și aprobate măsurile necesare pentru prevenirea și limitarea infecției cu SARS-CoV-2 la nivelul unităților/structurilor de învățământ, a mai adăugat președintele CJSU Maramureș.

Ca o mențiune, scenariile au fost aprobate în concordanță cu incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în localitățile din Maramureș, aferentă începutului lunii mai. Foarte important de precizat este faptul că pragurile de scenariu diferă în situația desfășurării activității școlare față de situația raportărilor epidemiologice în conformitate cu incidența cazurilor la mia de locuitori.

Dacă în cel de-al doilea caz, pragurile sunt 1,5 și 3 cazuri la mie, în ceea ce privește redeschiderea școlilor, pragul dintre scenarii este de 1 caz la mia de locuitori. Se adaugă noile reglementări cu privire la clasele terminale! Vezi incidența de astăzi, 4 mai, pe localități, în județ, AICI! Mai mult decât atât, lista unităților de învățământ din Maramureș și scenariul în care se înscrie, poate fi consultată AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu