Share
Covid-19 la Spitalul Sighetu Marmației: Alte cinci cadre medicale infectate. Numărul total a ajuns acum la opt!

Covid-19 la Spitalul Sighetu Marmației: Alte cinci cadre medicale infectate. Numărul total a ajuns acum la opt!

Spitalul Municipal Sighetu Marmației a inițiat, după confirmarea a trei cadre medicale infectate cu noul Coronavirus, testarea tuturor angajaților din cadrul unui laborator acreditat în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a verificat unitatea medicală și a constatat că spitalul dispune de biocide si echipamente de protecție. De asemenea, unitatea medicală a procedat la efectuarea triajului epidemiologic.

„După recoltarea probelor și finalizarea analizelor au fost confirmate alte cinci cadre medicale infectate cu COVID-19. Acestea au fost internate într-o secție de boli infecțioase a unei unități medicale. S-a procedat în spital la efectuarea curățeniei și dezinfecției, luarea de măsuri specifice pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu în conformitate cu procedurile și prevederile legislației în vigoare”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Conducerea spitalului a dispus angajaților, a căror prezență nu este necesară în unitatea medicală, rămânerea acasă, prin acordarea de zile libere. Direcția de Sănătate Publică Maramureș desfășoară ancheta epidemiologică, au mai anunțat autoritățile județene.

Conform ultimei raportări, numărul total al maramureșenilor infectați cu Covid-19 a ajuns la 125 (numai 3 nou raportați în ultimele 24 de ore, cu toate că 5 cadre medicale au fost testate pozitiv, însă fiind totul în dinamică, autoritățile nu au apucat să introducă în statistică situațiile 126 și 127, ele urmând să apară pe raportarea de mâine!). Din total, au rămas numai 15 cazuri active, persoanele fiind internate și aflate sub tratament medical. Din păcate, 6 persoane și-au pierdut viața. Vestea bună este că 104 persoane au fost declarate vindecate și externate. În izolare, în județ sunt 2.983, statistică ce include și membrii familiilor. În carantină, în 3 centre, sunt 53 de persoane. La nivel național, s-au înregistrat alte 320 cazuri noi (a doua zi consecutivă cu peste 300!), ajungându-se la un total de 23.080 cazuri. Din acestea, 16.308 s-au vindecat. Din păcate, 1.473 au decedat. În prezent, pe secțiile de Terapie Intensivă sunt 178 pacienți.

C.Ț.

Citește și

Loteria COVID-19 la Spitalul Sighet: De la 2 la 20 nou infectați în unitatea medicală. Posibil focar? (SURSE)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu