Share
Coronavirus: Controale peste controale în Maramureș; Peste 3.200 de persoane în carantină sau izolare; Noi sancțiuni pentru indisciplinați (GALERIE FOTO)

Coronavirus: Controale peste controale în Maramureș; Peste 3.200 de persoane în carantină sau izolare; Noi sancțiuni pentru indisciplinați (GALERIE FOTO)

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, dar și polițiștii locali verifică în județul Maramureș respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu noul Coronavirus –Covid 19.

De asemenea, seara au fost organizate acțiuni preventive pentru respectarea prevederilor din Ordonanța Militară nr.2/2020 cu privire la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 -6.00, dar și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la nivelul unităților administrativ-teritoriale (după cum se poate vedea în galeria foto atașată materialului).

Acțiunea a fost strict una de informare și prevenire. Băimărenilor li s-a cerut să prezinte adeverințele permanente, declarațiile pe proprie răspundere și cărțile de identitate. Astfel de acțiuni vor avea loc în fiecare seară. Efectivele structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenate în 135 de misiuni pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești, respectarea măsurilor de interdicție cu privire la izolarea la domiciliu de către persoanele aflate în evidențe, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor reveniți în țară, verificarea respectării interdicțiilor impuse după declararea stării de urgență societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate.

„Au fost verificate pentru respectarea măsurii de interdicție aproximativ 2.000 de persoane care sunt în izolare la domiciliu. S-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.300 lei, din care trei pentru nerespctarea măsurilor de izolare în context, două pentru fapte de natură economică și cinci sancțiuni în context” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur a solicitat autorităților administrației publice locale, dar și instituțiilor publice deconcentrate, respectiv echipelor de intervenție din serviciile de utilitate publică să respecte Regulamentul cu privire la datele cu caracter personal ale persoanelor care sunt în carantină sau izolare, ca și măsură stabilită și aplicată pentru limitarea răspândirii COVID-19.

„La nivelul județului sunt în izolare la domiciliu 2845 de persoane, statistică ce include si membri familiilor. În carantină sunt 421 de persoane, venite din Italia, din zona roșie, care în conformitate cu procedurile operaționale au intrat în carantină instituționalizată” – a explicat Dan Bucă.

Autoritățile atrag atenția, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.2/2020, că persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, toate efectivele din sistemul de siguranță și ordine publică din județul nostru sunt la datorie și acționează în sistem integrat.

Cătă ȚINEGHE

Foto – Dan Bucă, Paul Ursachi

Citește și

Premieră națională în Maramureș: Nu se iese din casă decât cu excepții; Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor face cumpărături doar în intervalul 07.00 – 11.00 (FOTO DOCUMENT)

Premieră națională în Maramureș: Nu se iese din casă decât cu excepții; Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor face cumpărături doar în intervalul 07.00 – 11.00 (FOTO DOCUMENT)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu