Share
Premieră națională în Maramureș: Nu se iese din casă decât cu excepții; Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor face cumpărături doar în intervalul 07.00 – 11.00 (FOTO DOCUMENT)

Premieră națională în Maramureș: Nu se iese din casă decât cu excepții; Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor face cumpărături doar în intervalul 07.00 – 11.00 (FOTO DOCUMENT)

Decizii importante luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș. Acestea au fost confirmate pentru DirectMM.ro de prefectul Nicolae-Silviu Ungur și intră în vigoare de Buna Vestire. Județul Maramureș este primul din țară care adoptă acest set de măsuri restrictive.

Hotărârea nr. 14/2020 potrivit Ordonanței de Urgență nr. 21/2004 cu modificările și completările ulterioare declarării stării de urgență și a Regulamentului de organizare și funcționare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, întrunit în ședință extraordinară în data de 23.03.2020

HOTĂRĂȘTE

Art. 1. Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei cu excepții (n.red. – aici vom reveni!). Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 00.00

Art. 2. Potrivit statisticilor din țările care au înregistrat foarte multe victime infectate cu coronavirusul COVID-19, categoria cea mai vulnerabilă o reprezintă populația cu vârstă de peste 60 ani. În acest sens, se instituie un program diferențiat pe categorii de vârstă privind accesul maramureșenilor în magazine alimentare, hypermarket-uri, farmacii. În acest context persoanele cu vârsta de peste 60 ani vor efectua cumpărăturile în intervalul 7-11.00, urmând ca, de la ora 11 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele sub 60 ani. (vezi foto document)

Art. 3 Se transmite o adresă la Ministerul Afacerilor Inetrne pentru implementarea imediată a verificării accesului vehiculelor și persoanelor care intră în Maramureș, la toate punctele de intrare în județ, prin constituirea de filtre operaționale.

C.Ț.

Lasă un comentariu