Share
Copiii din Preluca Nouă, expoziție caritabilă la Value Center Baia Mare

Copiii din Preluca Nouă, expoziție caritabilă la Value Center Baia Mare

Sub genericul “Fulgi de speranţă”, elevii de la Structura Preluca Nouă a Şcolii Gimnaziale ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăştur, împreună cu părinţii şi profesorii lor, au demarat un interesant proiect educaţional. Ei au confecţionat ornamente originale de Crăciun și le-au expus la un stand amplasat în Baia Mare Value Center de unde puteau fi obținute în schimbul unei donații, începând din după-amiaza de vineri, 13 decembrie.   Scopul proiectului este unul caritabil, elevii propunându-şi ca din donaţiile obţinute de la vizitatori să susțină niște copii din comunitatea satului situat pe Dealurile Prelucii, ce provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Copiii îmbrăcaţi în costume tradiţionale, alături de dascălii lor, şi-au întâmpinat vizitatorii cu bucurie, spunând poveştile creaţiilor lor, mare parte dintre ele confecţionate din conuri de brad, culese de ei.

Gestul copiilor este un îndemn pentru ca fiecare din noi să ne umplem sufletul cu frumuseţea creaţiilor lor, să le punem pe bradul împodobit şi să ne amintim că am contribuit la demersul lor de a dărui fulgi de speranţă unor copii care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.

N-au fost puţini admiratorii şi oamenii cu suflet care au donat pentru podoabele expuse şi prezentate cu foarte mult entuziasm de către copii şi dascălii lor.

 

 

Lasă un comentariu