Casa de Cultură a orașului Seini a fost cuprinsă de magia Crăciunului, în cadrul concertului de colinde și muzică religioasă - 7 minute în urmă
Experiențe mai sigure pentru jucători, cu ajutorul ghidurilor de cazino și jocurilor demo - 11 minute în urmă
Biserica ortodoxă din Fânațe va găzdui prima ediție a concertului „Colind străbun la Nașterea Domnului” - 17 minute în urmă
O zi plină de energie la Târgu Lăpuș: 3 evenimente sportive s-au desfășurat cu succes - 32 minute în urmă
A apărut un număr dublu al revistei „Nord Literar” - 47 minute în urmă
Excelență și inovație: Prof. univ. dr. emerit Petru Dunca, în dialog cu prof. dr. ing. Vasile Țopa, rectorul UTCN (VIDEO) - 1 oră în urmă
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a slujit la Parohia Ortodoxă „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Baia Mare - 3 ore în urmă
Peste 24 de milioane de lei pentru utilaje destinate drumurilor județene - 3 ore în urmă
Dr. Adrian Ardusătan susține la Baia Mare un workshop despre comunicare și leadership - 3 ore în urmă
„Dar din dar, har și colind”: Taina Sfântului Maslu, urmată de un concert caritabil la Parohia „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea - 3 ore în urmă
„Ceaunul Chiorean” – Tradiție și gust autentic în inima Maramureșului
Asociația Culturală „Cioltișorul” din Ciolt, în colaborare cu comunitatea locală din Șomcuta Mare, organizează cea de-a V-a ediție a îndrăgitului Concurs de preparat gulyás „Ceanul Chiorean”. Evenimentul se va desfășura în data de 5 iulie 2025, între orele 10:00 – 15:00, în pitoreasca zonă Valea Scăriței, Ciolt, un loc cunoscut pentru peisajele sale naturale și ospitalitatea localnicilor.

Concursul „La ceaune” aduce împreună pasionați de gastronomie tradițională și iubitori ai culturii populare pentru a celebra un preparat emblematic al zonei: gulyás-ul, o mâncare tradițională cu origini maghiare, adânc înrădăcinată în tradiția culinară din nord-vestul României.
Organizatorii, sub coordonarea președintelui Ioan Marchiș, propun o zi de competiție culinară în aer liber, unde echipe din regiune și din împrejurimi se vor întrece în măiestria preparării gulyás-ului la ceaun, folosind rețete transmise din generație în generație.
Participarea este deschisă tuturor celor care doresc să se înscrie cu un ceaun și o rețetă delicioasă. Vizitatorii sunt bineveniți să deguste preparatele, să socializeze, să admire meșteșuguri locale și să se bucure de o zi în natură, într-un cadru relaxat și festiv.
Vasile Petrovan

















