Share
„Ceaunul Chiorean” – Tradiție și gust autentic în inima Maramureșului

„Ceaunul Chiorean” – Tradiție și gust autentic în inima Maramureșului

Asociația Culturală „Cioltișorul” din Ciolt, în colaborare cu comunitatea locală din Șomcuta Mare, organizează cea de-a V-a ediție a îndrăgitului Concurs de preparat gulyás „Ceanul Chiorean”. Evenimentul se va desfășura în data de 5 iulie 2025, între orele 10:00 – 15:00, în pitoreasca zonă Valea Scăriței, Ciolt, un loc cunoscut pentru peisajele sale naturale și ospitalitatea localnicilor.

Concursul „La ceaune” aduce împreună pasionați de gastronomie tradițională și iubitori ai culturii populare pentru a celebra un preparat emblematic al zonei: gulyás-ul, o mâncare tradițională cu origini maghiare, adânc înrădăcinată în tradiția culinară din nord-vestul României.

Organizatorii, sub coordonarea președintelui Ioan Marchiș, propun o zi de competiție culinară în aer liber, unde echipe din regiune și din împrejurimi se vor întrece în măiestria preparării gulyás-ului la ceaun, folosind rețete transmise din generație în generație.

Participarea este deschisă tuturor celor care doresc să se înscrie cu un ceaun și o rețetă delicioasă. Vizitatorii sunt bineveniți să deguste preparatele, să socializeze, să admire meșteșuguri locale și să se bucure de o zi în natură, într-un cadru relaxat și festiv.

Vasile Petrovan


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.







Lasă un comentariu