Share
Cazul craterului din Maramureș: Podul din Săcel este în plin proces de reabilitare. Va fi și restricție de tonaj, după redeschidere! (FOTO)

Cazul craterului din Maramureș: Podul din Săcel este în plin proces de reabilitare. Va fi și restricție de tonaj, după redeschidere! (FOTO)

În weekend în Maramureș a apărut o situație cu totul neobișnuită. Un crater uriaș și-a făcut apariția pe DN 17C, în Săcel, pe legătura către Moisei.

Situația a fost creată ca urmare a ploilor torențiale. Acestea au favorizat surparea podețului respectiv, dând naștere unei gropi imense, care a făcut circulația rutieră imposibilă.

Încă de atunci, autoritățile maramureșene au dat asigurări că legătura rutieră va fi refăcută în regim de maximă urgență. Zilele acestea s-a lucrat de zor la podețul respectiv, însă, până în dimineața de joi, 15 iulie, toate operațiunile necesare nu erau finalizate.

Reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș arată că odată ce podul va fi redat circulației rutiere, pentru o perioadă de timp va exista și o restricție de circulație: se va permite traversarea podului doar autovehiculelor cu tonaj maximum 7,5 tone. Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al instituției maramureșene, arată că a fost turnat betonul. Însă mai sunt unele lucrări de realizat unele lucrări pentru consolidarea podețului și a șoselei, mai arată pentru DirectMM.ro reprezentantul Prefecturii. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.

Citește și

Craterul apărut în Maramureș: Podețul prăbușit între Săcel și Moisei va fi refăcut în regim de urgență. Vezi care este acum alternativa rutieră uzitată! (FOTO)

Efectele ploilor în Maramureș: Un crater imens și-a făcut apariția într-un pod, pe DN 17C, între Săcel și Moisei. Gospodării inundate în estul județului (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu