Share
Efectele ploilor în Maramureș: Un crater imens și-a făcut apariția într-un pod, pe DN 17C, între Săcel și Moisei. Gospodării inundate în estul județului (FOTO)

Efectele ploilor în Maramureș: Un crater imens și-a făcut apariția într-un pod, pe DN 17C, între Săcel și Moisei. Gospodării inundate în estul județului (FOTO)

Ploile torențiale din Maramureș, din această seară, au adus neplăceri atât localnicilor, cât și autorităților.

Am avut mai multe coduri portocalii succesive, de la est la vest, pe măsură ce frontul atmosferic a traversat județul.

Astăzi, un pod situat pe DN17C, între Sacel și Moisei s-a surpat. Din fericire, nu sunt localități izolate, însă, întrucât există rute ocolitoare.

Din cauza acestui podeț rupt de aluviuni pe care l-am menționat anterior, circulația este oprită pe DN 17C între localitățile Săcel și Moisei, județul Maramureș. Până la remedierea situației, traficul se desfășoară deviat pe ruta Bogdan Vodă – DJ 188 – Vișeul de Jos – DN 18 – Moisei.

Totodată, echipaje ale Secției de Pompieri Vișeu de Sus intervin la evacuarea apei din curți și subsoluri în Borșa- 4 gospodării, Moisei – 3, Vișeu de Sus – 2, în urma ploilor abundente de astăzi. E cod roșu hidrologic de fenomene imediate periculoase pe râurile mici din bazinele hidrografice: Iza – bazin amonte S.H. Strâmtura în intervalul orar 10 iulie, ora 19.40 – 11 iulie, ora 02.00.

Reprezentanții Instituției Prefectului Maramureș au venit cu informații cu privire la situația podețului și a carosabilului afectat de inundații pe DN 17C.

Precipitațiile abundente, sub formă de ploaie căzute în zona localității Săcel, au contribuit la creșterea debitelor văilor și pâraielor de pe versanți care s-au revărsat și au afectat un podeț și carosabilul drumului național 17C, arată autoritățile. Prefectul Vlad-Emanuel Duruș s-a deplasat la fața locului pentru a constata efectele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Președintele CJSU Maramureș, a declarat: ”Circulația rutieră pe DN 17C, între localitățile Săcel și Moisei a fost închisă. S-au făcut demersurile necesare la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj pentru începerea în regim de urgență a lucrărilor de reperații la podeț și la drumul național. Traficul rutier este deviat pe ruta: drumul județean 188, Bogdan Vodă – drumul național 18 Vișeu de Jos – Moisei”. Pentru punerea în siguranță a traficului rutier drumul va rămâne închis în zona afectată până la finalizarea lucrărilor la infrastructura rutieră, a mai precizat prefectul de Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu