Share
Castaniada 2022: Concertele artiștilor sărbătorii, top 7 momente speciale!

Castaniada 2022: Concertele artiștilor sărbătorii, top 7 momente speciale!

Castaniada 2022: Concertele artiștilor sărbătorii, top 7 momente speciale!

Ediția 28 a Sărbătorii Castanelor a adus momente speciale pe cele două scene, cea amplasată pe Bulevardul Unirii și cea din Piața Libertății.

Trebuie remarcat faptul că în cele trei seri de concerte, la cele două scene, am avut artiști din toate domeniile muzicale. Teoretic, pentru toți. Practic, pentru cine ascultă.

Remarc, la scena din Centrul Vechi, pe Teodora Dănțăușa, la vârsta ei fragedă, a deschis practic concertele, dar nimeni nu a remarcat curajul ei. Pe Gașca Zurli, posibil momentul din Piața Libertății cu cea mai mare audiență. Tot în Centrul Vechi, remarcabili ar fi Cătălin Crișan, întotdeauna un magnet pentru muzica ușoară, dar și Florin Chilian, practic o punte între ce se asculta și ce se ascultă, mereu cu hiturile în buzunar. Am avut și muzică simfonică pentru doritori. La folclor, fără îndoială, Vlăduța Lupău mare plus. Cât despre prezența lui Cristian Pomohaci, aș dori ca reprezentanții Bisericii să spună dacă ar fi fost oportună sau nu prezența lui. Tot un plus la Centrul Vechi a fost Mirabela Dauer, și nu că ne-ar fi plăcut în mod excepțional, cât a fost impresia în rândul iubitorilor muzicii de altădată. Un domn, Gravilă Ion, a așteptat-o cu o floare în mână, spunând că o adoră pe artistă din tinerețe. Asta este impresionant!

Mergem pe Unirii! Aici am avut concerte foarte tari! Vineri, Nicole Cherry s-a dovedit a fi o surpriză foarte plăcută! Cu band, live, cântând din propria tinerețe, acum mămică, da, un concert frumos. Zdob și Zdub au fost, însă, hitul serii. Oamenii ăștia parcă erau la Eurovision. Cu o degajare fantastică, ne-au adus aminte de mesajul unionist cu Trenulețul aferent, și au făcut spectacol. Show a făcut și Loredana cu Agurida, probabil de aia costurile au fost așa mari, cu toate că a dat-o într-un manelism profund, care nu a fost gustat așa cum și-ar fi dorit. A mai venit și ploaia peste concertul ei. Sâmbătă, Alina Eremia a fost prima. A venit cântând cu laringită. Putea să invoce motive medicale, dar ea nu a făcut asta. Aici avem de punctat ]n topul de mai jos și un Bravo, Alina! Mulțumim, Alina! Holograf și Connect-R au rupt scena, mai mult cu hiturile din spate, trebuie să recunoaștem, dar asta nu e rău. Iar duminică, Andra a arătat că este o mare artistă. Dispoziția de lounge a completat programul celor de la 3se, ușor semicover. Irina Rimes, o mare artistă, a avut cea mai bună voce posibilă la Castaniadă. Ar fi concurat-o Alina, dar cu laringită… Irina a fost, probabil, cea mai top voce din cele trei seri. A cântat tot ce avea ca hituri, inclusiv acel soft-kill de rap, dar și colaborarea cu surorile Oșoianu. Posibil ca Irina să fi avut cel mai frumos concept. Carla’s Dreams au venit în completare. Show-ul a fost asigurat. Au făcut poze, fapt mai puțin obișnuit, dar și o ieșire publică, pe bună dreptate, despre care scriem mai jos.

Așadar, care au fost cele mai interesante momente din Sărbătoarea Castanelor 2022! Am făcut noi un top 7, în ordine aleatorie! Este doar o opinie personală a celor care am stat trei zile în fața scenelor. Ne intereseză artiștii!

Avem un top 7! Ordinea este total aleatorie, mai puțin nr 7, care este primul!
1.Nicole Cherry. Mulți au considerat că este doar un artist pe care trebuie să îl chemăm, fiindcă are succes. Recent devenită mamă, și oricum un artist bun, Nicole a făcut un show foarte bun, live, spre deliciul publicului. Esențele tari! Avem aici un interviu excusiv DirectMM.ro!
2.Zdob și Zdub. Un mare, mare plus. Oamenii ăștia aparent sunt artiști de când se știu. Lor nu le-a păsat că nu sunt la Eurovision, au avut un show impecabil, dar și un mesaj unuionist pe măsură. Trenulețul lor trebuie postat periodic și reamintit politicienilor.
3.Connect-R. El nu doar vara nu doarme. El nu prea doarme în niciun sezon. Ați fi surprinși dacă vă spunem că a fost cel mai dorit invitat din seara de sâmbătă. Și-a respectat blazonul, mesaj de unitate etnică.
4.Holograf. Să nu îmi iei niciodată dragostea! Da, Holograf a mers excelent pe mesajul lor clasic și toată lumea a apreciat asta! Am văzut copii care nu se născuseră când au început ei să cânte asta, care fredonau. Avem interviu exclusiv DirectMM.ro despre noul single!
5.Andra, Irina Rimes, 3SE, Carla’s Dreams. Voci superbe, show nemapoimenit. Oamenii ăștia s-au născut să facă show. Pe 3SE îi știm. Andra este cea mai bună voce din România. Irina este absolut cel mai creativ artist din România. Cât despre „Sergiu” de la Carla’s Dreams, el a strigat clar unui preistoric care agita laserul în ochii lui, că nu mai e ca în 1994, și îi dăm dreptate. Dar ce show au făcut Andra, Irina, Carla’s Dreams, categoric își meritau rolulurile de amfitrioni aici și de jurați în show-uri!
6.Aparent în trap, se poartă înjurăturile! Nu știm de unde e moda! Acceptăm ca orice vârstă de public să aibă parte de cei pe care și-I dorește, dar nu așa! Aparent, o trupă, dar uite că nu îi dăm numele, am face reclamă nedorită, a înjurat publicul. Vom vedea dacă merită să revenim despre asta! Nu apreciem, nu susținem astfel de comportamente! Posibil să mai revenim!
7. Alina Eremia. Această artistă ar merita un premiu special! Desigur, veți spune că orice artist este plătit să cânte, indiferent de prețuri, că doar de aia este artist! Bun, să explicăm! Alina Eremia are mulțime de contracte speciale, din care ar putea câștiga bani frumoși, poate mai mulți decât a câștigat cântând la Sărbătoarea Castanelor! Artista noastră putea oricând să invoce clauză medicală, are laringită și medicul i-a recomandat pauză vocală. Ea a cântat totuși pentru Baia Mare! Are o legătură specială cu Baia Mare! De fiecare dată când a venit a fost bine primită și ea s-a comportat ca la carte! S-a văzut în concert cât de bine a fost primită! Chiar cu probleme de sănătate, a făcut poze, a stat la interviu! Poate că artiștii cei noi ar trebui să învețe de la ea! Respect maxim are din partea noastră pentru modul unic în care a procedat! Am vorbit cu ea, atât cât ne-au permis vocile, amândorura, și a explicat că, fiind o persoană muncitoare și ambițioasă, a ales să se forțeze, pentru că, spune ea, Baia Mare merită efortul! Veți afla în interviul în exclusivitate pe DirectMM.ro!
Mențiune – Cosmin Seleși! Un profesionist desăvârșit care va avea show în curând la ProTV. Ardelean fiind, a știut să gestioneze perfect conexiunea dintre artiști și public.
Așadar, per ansamblu, cu artiștii am stat bine. Concerte live, cu band, nu playback. Cu alte chestiuni organizatorice s-a stat prost. Dar despre asta se va vorbi în curând. Toalete puține, spre exemplu. Dar așteptăm o ecologizare ca la carte din partea autorităților locale! Fiindcă ele nu țin de concerte, am ales să nu le discutăm aici! Mai sunt de discutat! Aici e analiză la cald despre artiști! Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Deci până la urmă Temișan nu a mai venit ???!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu