RioTabak Baia Mare: cadouri de sărbători pentru toată lumea – de la accesorii premium la seturi speciale - 2 ore în urmă
Ce sunt varicele esofagiene și cum le recunoști? - 2 ore în urmă
Cartoane aruncate lângă containere în mai multe zone din Baia Mare. Poliția Locală anunță amenzi - 5 ore în urmă
CFR Călători va suplimenta numărul de vagoane în perioada sărbătorilor - 6 ore în urmă
Maramureșean urmărit internațional, condamnat pentru tentativă de omor, prins în Italia - 7 ore în urmă
Revoluția Română, 19 decembrie 1989: Ziua în care Timișoara a început să se elibereze - 7 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: „Pentru unele persoane, Crăciunul funcționează ca un amplificator al stărilor depresive” - 8 ore în urmă
Proiectul „Învață de la antreprenori” își continuă drumul în școlile din Maramureș - 9 ore în urmă
„Zimbrii”, cu gândul la event - 9 ore în urmă
Artă handmade și atmosferă de sărbătoare, la atelierul din Baia Mare a lui Nicolas Leș - 9 ore în urmă
Campioni la sărăcie, printre primii la risipă; Românii aruncă milioane de tone de alimente pe an la gunoi
Peste patru milioane de români trăiesc în sărăcie, conform INS, iar România este în topul european al risipei alimentare.
După marile sărbători, mulă mâncare ajunge la gunoi. Peste 75%, spun oficialii societăților de salubrizare. Se întâmplă însă în orașe. La țară, risipa este minimă. În general se gătește cât se consumă. Surplusul se dă de pomană, ori ajunge la câini și la porci.
Românii se plâng că alimentele s-au scumpit peste măsură, dar jumătate din țară cumpără mai multă mâncare decât are nevoie. Două milioane și jumătate de tone de alimente aruncă țara la gunoi, conform ministerului Agriculturii. Comisia Europeană susține-n raportări că este vorba de 5 milioane de tone pe an, potrivit digi24.ro.

















1 Comentariu în această postare
fuzzy
In acest context, este foarte important sa incercam sa limitam risipa alimentara si sa distribuim bunurile in mod egal, in functie de nevoile fiecarei persoane. Putem face acest lucru prin oferirea unor alternative la excesul de alimente, reducand cantitatea de mancare gatita si hranind si alte animale sau persoane nevoiase cu surplusul de a fi. Vom fi capabili sa construim o lume mai buna si mai putin risipici doar prin distribuirea in mod echitabil – prin distribuirea si impartirea generoasa a bunurilor la care avem acces.