Share
Campanie (și) în Maramureș: Donează sânge, salvează o viață! Donatorii vor fi recompensați pentru gestul lor

Campanie (și) în Maramureș: Donează sânge, salvează o viață! Donatorii vor fi recompensați pentru gestul lor

Uneori, viața unor pacienți atârnă de un vârf de ață și singura salvare vine de la câteva unități de sânge donate. Conform specialiștilor, o singură unitate de sânge donat poate salva până la trei vieţi. Grav este că de la debutul pandemiei, numărul donatorilor a scăzut cu 40-50% față de perioada similară a anului trecut, cu toate că cererea spitalelor este din ce în ce mai mare. În plus, trebuie pus la socoteală faptul că e vară, iar în perioada de concedii, numărul donatorilor este și mai scăzut decât de obicei.

În acest context, în perioada 10 august – 10 octombrie 2020, se va desfășura campania de susținere a donarii de sânge „Donează sânge, salvează o viață!”, în parteneriat cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională și Fundația pentru SMURD.

„Orice donator din perioada campaniei poate merge în stațiile Rompetrol cu carnetul de donator sau adeverința de donare și voucherul oferit după donare și va primi o băutură răcoritoare și o tartină. Mulțumim tuturor donatorilor de sânge pentru viețile salvate!”, au anunțat reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureș.

„Donarea de sânge este un gest de responsabilitate socială manifestat la nivel individual. Printr-un gest simplu, la îndemâna majorității cetățenilor, fiecare donator oferă o șansă la viață acelora pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferența dintre viață si moarte. Niciun nou demers care sprijină și promovează acest comportament de donare consecventă de sânge în populație nu este prea mult, motiv pentru care sper ca această campania lansată de Rompetrol să aducă un suflu nou în lupta pentru viață, care în multe momente se câștigă ’’picătură cu picătură’’.”, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Campania se desfăşoară în toate cele 41 de centre de transfuzii din România, iar donatorul va primi în momentul donării un voucher pe bază căruia poate primi în mod gratuit, în perioada 10 august – 15 octombrie, din orice staţie de distribuţie carburanţi Rompetrol hei un suc proaspăt de morcov cu măr şi ghimbir şi o tartină cu ciuperci, bacon şi chives sau tartină cu cremă de branză şi piersici. Voucherul nu este transmisibil şi este valabil împreună cu carnetul de donator sau adeverinţă care atestă donarea. Regulamentul complet este AICI.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu