Share
Bună ziua, domnule castor!: Minunății din Maramureș scapă fericite de ofensiva unei frumoase vulpi. Instantanee formidabile cu întregul moment! (VIDEO ȘI FOTO)

Bună ziua, domnule castor!: Minunății din Maramureș scapă fericite de ofensiva unei frumoase vulpi. Instantanee formidabile cu întregul moment! (VIDEO ȘI FOTO)

Imagini formidabile în Maramureș. Doi castori frumoși cu bine scapă de o frumoasă vulpe care a confundat prada. Scena a avut loc în Cheile Lăpușului și a fost surprinsă de neobositul ranger Viorel Coroian.

„Senzaționale imagini surprinse de Viorel Coroian în Cheile Lăpușului! Vulpea a încurcat prada și pânda s-a terminat iute, retrăgându-se cu coada între picioare. „Vânatul” și-a văzut pe mai departe de planul său!”, scriu reprezentanții Asociației Geommed, custodele Cheilor Lăpușului.

Vulpea este un mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie, încadrat sistematic în familia Canidae, alături de lup, câine, șacal, enot ș.a. Deși de obicei vulpea e considerată – automat – a fi roșcată, de fapt coloritul ei prezintă o mare varietate (de la roșcat aprins până la alb și cenușiu). Vulpea este mai mică decât câinele obișnuit și evident mai mică decât lupul. Are între 7 și 10 kg, rar mai mult. Corpul are sub 1 m lungime, iar coada stufoasă circa 30-40 cm.

Castorii sunt rozătoare semi-acvatice din America de Nord, înrudite cu brebii din Europa. În prezent, castorii și brebii reprezintă două cele mai mari specii de rozătoare. Așadar, în realitate, micuțul rozător din râul Săsar ar fi, cel mai probabil, de fapt, un breb. Castorii și brebii sunt considerați extrem de inteligenți. Sunt numiți ingineri ai regnului animal, pentru că sunt capabili să realizeze niște construcții minunate. Sunt, de fapt, rozătoare care nu consumă niciun fel de carne, doar frunze de arbori, rădăcini, scoarță, muguri sau flori. Uneori, cară pietre și pământ, cu care își consolidează lucrările, mici lacuri, baraje. De obicei, castorii trăiesc în colonii, iar perechile nu se despart niciodată, așadar, nu se știe cum a ajuns, spre exemplu, în 2020, un exemplar de mic rozător până și în râul Săsar, în Baia Mare, după cum puteți citi AICI.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu