Share
Bună ziua, domnule castor!: Un adorabil exemplar a ajuns în râul Săsar, lângă Podul Viilor din Baia Mare (VIDEO ȘI FOTO)

Bună ziua, domnule castor!: Un adorabil exemplar a ajuns în râul Săsar, lângă Podul Viilor din Baia Mare (VIDEO ȘI FOTO)

Râul Săsar prinde tot mai multă viață. După ce, în ultimii ani, băimărenii s-au obișnuit cu prezența rațelor în cursul de apă ce traversează de la est la vest municipiul, începând cu zilele trecute, au întâlnit un nou oaspete.

Un castor și-a făcut apariția în râu, foarte aproape de Centrul Vechi, și a fost admirat, dar și filmat de către trecători.

Băimăreanca Diana Florina Bogar s-a arătat extrem de încântată de imagini, astfel încât le-a postat imaginile pe rețelele de socializare. „Filmarea este de luni seară, iar zona este lângă Podul Viilor. Locuiesc în zonă și eram la plimbare atunci când l-am zărit”, a mărturisit, pentru DirectMM.ro, băimăreanca.

Micul castor a devenit vedetă pentru cei care locuiesc în zonă. „Nu știu cum a ajuns aici, însă eu sper să își găsească hrana de care are nevoie. L-am văzut și eu cum stătea pe o piatră, după care s-a avântat în apă și a început să înoate. Mi-a plăcut tare mult, este adorabil. Ba l-am văzut și a doua zi, cred că își face casă. Din păcate, eu nu mă pricep eu cu filmatul și cu pozatul, că aș fi vrut să arăt și altora”, a spus doamna Elena.

Castorii sunt rozătoare semi-acvatice din America de Nord, înrudite cu brebii din Europa. În prezent, castorii și brebii reprezintă două cele mai mari specii de rozătoare. Așadar, în realitate, micuțul rozător din râul Săsar ar fi, cel mai probabil, de fapt, un breb. Castorii și brebii sunt considerați extrem de inteligenți. Sunt numiți ingineri ai regnului animal, pentru că sunt capabili să realizeze niște construcții minunate. Sunt, de fapt, rozătoare care nu consumă niciun fel de carne, doar frunze de arbori, rădăcini, scoarță, muguri sau flori. Uneori, cară pietre și pământ, cu care își consolidează lucrările, mici lacuri, baraje. De obicei, castorii trăiesc în colonii, iar perechile nu se despart niciodată, așadar, nu se știe cum a ajuns micul rozător în râul Săsar, în Baia Mare.

Cătă ȚINEGHE

Video și foto – Diana Florina Bogar

Castor pe Săsar 🦦

Gepostet von Diana Florina Bogar am Montag, 20. Juli 2020

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu