Share
Baia Mare, în zodia Coronavirusului: Străzi pustii, locuri de joacă goale și câțiva cărora nu le pasă (GALERIE FOTO)

Baia Mare, în zodia Coronavirusului: Străzi pustii, locuri de joacă goale și câțiva cărora nu le pasă (GALERIE FOTO)

Isteria Coronavirusului a generat peisaje sumbre în municipiul Baia Mare, în ziua de duminică. Unii au făcut comparații cu Epoca de Aur, alții cu… Cernobîl.

Municipiul Baia Mare, înainte de amiază. Credincioșii merg la Sfânta Liturghie. Pentru prima dată, după revoluție, li s-au impus reguli clare. Ește nevoit, în pledoaria ta de iertare către Divinitate, să păstrezi o distanță de ceilalți credincioși. Un metru, doi. În majoritatea bisericilor, curatorii au primit mănuși de protecție. Atunci când scrii pomelnice, dacă, absurd, ești infectat, să nu infectezi pe nimeni. Credincioșii se roagă lui Dumnezeu să ne scape de boală. Se roagă pentru ei, familiile lor, prietenii lor și tot neamul românesc.

Municipiul Baia Mare, după amiază. Locurile de joacă sunt goale. Rar când vezi pe cineva să iasă afară, ca și când un nor radioactiv ar fi trecut peste noi. Strada Caragiale, poate cea mai frumoasă din oraș, e abandonată. Rar vezi țipenie de om. Foișorul din capătul străzii e părăsit. Câte o mașină, două, maximum trei așteaptă la semafor la podul de la RFN. Nici vorbă despre mulțume de oameni. Mai trec câțiva cu mănuși și măști de protecție. Ei nu mai par ciudați, ca acum câteva săptămâni…

Municipiul Baia Mare, seara. Țipenie de om? Rar. Câțiva rătăciți. Unii s-au întors acasă, ba de la rude, ba de la grătare. Câțiva ies din crâșme, pentru ei contează prea puțin că e pandemie. Poate nici măcar nu cunosc cuvântul. La orele serii, oamenii sunt puțini pe străzi. Un tânăr ne spune că a ieșit doar să ia pâine și se va uita pe Comedy Central. O tânără ne explică faptul că nu va mai ieși în oraș o vreme. Pentru siguranță. Suntem de acord!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu