Share
Atenționare meteorologică: Cod galben de instabilitate atmosferică și ploi torențiale în Maramureș; Cât ține vremea rea

Atenționare meteorologică: Cod galben de instabilitate atmosferică și ploi torențiale în Maramureș; Cât ține vremea rea

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de tip cod galben, valabilă în intervalul 3 mai, ora 12.00 – 4 mai, ora 22.00. Se vor înregistra manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ. În Maramureș, vizată de cod este zona de munte, însă ploi se vor înregistra și în zonele joase, dar nu la fel de zgomotoase.

În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25-30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40-60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60-70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

C.Ț.

Lasă un comentariu