Share
Apel al unor brutari maramureșeni către cetățeni: “Nu există o criză alimentară în afara celei provocate de panică”; “Cumpărați pâine, nu drojdie!”

Apel al unor brutari maramureșeni către cetățeni: “Nu există o criză alimentară în afara celei provocate de panică”; “Cumpărați pâine, nu drojdie!”

Tot mai mulți maramureșeni au ajuns să ia cu asalt magazinele alimentare în căutare de… drojdie. În multe unități comerciale, stocurile sunt limitate, iar gospodinele se plâng că nu mai găsesc doritul produs. În acest context, brutarii din județ fac apel la calm. Aceștia spun că nu se pune problema unei crize alimentare în Maramureș.

“Având în vedere evenimentele care se desfășoară in prezent din cauza virusului Covid-19, facem un apel către clienții noștri, și nu numai, să-și păstreze calmul. Nu există o criză alimentară decât cea provocată de panica inutilă a oamenilor care achiziționează produse alimentare în exces fără să aibă nevoie de ele si in acest fel făcând risipă. Facem acest apel către voi deoarece în ultimele zile foarte multi oameni vin să cumpere drojdie direct din fabrică” – au arătat administratorii Brutăriei Apostol din Borșa.

Reprezentanții brutăriei au ținută să explice faptul că nu comercializează drojdie și sfătuiesc cetățenii să cumpere pâine, completând faptul că drojdia are termen mic de valabilitate și nu mai este valabilă dacă o congelați. “Toată această cursă pentru aprovizionare cu alimente de bază nu face decât să crească prețul la materiile prime necesare nouă pentru fabricarea produselor de panificație. Vă asigurăm că există stocuri suficiente de făină pentru a asigura o produc;ie constantă de pâine și produse de panificație  Chiar și in cazul în care veți fi izolați la domiciliu promitem că o să distribuim pâine direct acasă la dumneavoastră. Magazinele alimentare și toate activitățile de producție ce țin de produse alimentare nu se vor închide” – au detaliat brutarii borșeni.

Administratorii Brutăriei Apostol Borșa spun că vor funcționa în continuare, în contextul actual. “Ne-am luat măsuri suplimentare de protectie pe partea de igienă așa că vă rugăm să ascultati de autorități și să stați acasă in această perioadă. Nu părăsiți domiciliul decât dacă este absolut necesar. Aveți încredere în autorități, informați-vă corect și cu puțină răbdare o să trecem cu bine peste aceste vremuri” – au îndemnat administratorii spațiului comercial din orașul situat în estul extrem al județului Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu