Share
Vești bune pentru maramureșeni: Autostrada Nordului, promulgată de președinte. Cât vor dura lucrările și când ar trebui să înceapă

Vești bune pentru maramureșeni: Autostrada Nordului, promulgată de președinte. Cât vor dura lucrările și când ar trebui să înceapă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului.

Proiectul prevede demararea lucrărilor pentru un drum de mare viteză pe traseul Vama Petea , Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Lucrările de construcție la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021, se arată în textul legii.

În urmă cu doi ani, a fost adoptat proiectul Autostrăzii Unirii care ar urma să lege Tărgu Mureș de Iași. De la adoptarea legii, autoritățile nu au depășit încă etapa studiilor de fezabilitate.

În Parlament se mai află și proiectul Autostrăzii Sudului care leagă Capitala de Lugoj.

Sursa – digi24.ro

1 Comentariu în această postare

  1. Adică ce sa îi facă la drumul acesta,de lărgit nu se poate,asfaltat este,mai mult de atât ce pot?E doar o poveste.

    Răspunde

Lasă un comentariu