Share
Proiectul Mara Strategy, la final. Scopul a fost de a reduce birocrația pentru cetățeni

Proiectul Mara Strategy, la final. Scopul a fost de a reduce birocrația pentru cetățeni

Conferința finală a proiectului „Mara Strategy” a avut loc ieri, 11 decembrie. Evenimentul a avut loc cu participanți care au fost prezenți fizic, dar și cu alții care au putut participa doar online.

Scopul proiectului a fost acela de a contribui cu planuri și strategii de dezvoltare a județului, prin simplificarea birocrației pentru cetățeni. Practic, s-a urmărit îmbunătățirea calității, eficienței și gradului de adresabilitate a actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Maramureș către cetățean, instituții și comunitate, a fost atins cu succes.

„Scopul proiectului Mara Strategy a fost consolidarea structurii și capacității administrative prin creșterea calității, eficienței și gradului de adresabilitate al actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Maramureș, prin dezvoltarea planurilor și strategiilor de dezvoltare ale județului, coroborat cu implementarea de măsuri de reducere a birocrației și simplificare pentru cetățeni, în perioada de implementare a proiectului”, arată Consiliul Județean Maramureș.

Proiectul Mara Strategy, documente prezentate la final

În cadrul conferinței finale au fost prezentate patru documente importante pentru județ. „Planul Strategic Instituțional”, ”Strategia investiţională a județului Maramureș pentru perioada 2021-2030”, „Strategia sectorială –  Dezvoltarea și Promovarea Turismului în Maramureș 2021-2027” și „Planul de Amenajarea a Teritoriului Județului Maramureș”.

„Totodată, prin proiect, un număr de 48 de funcționari publici au fost instruiți și perfecționați în diverse teme legate de planificarea strategică, urbanism și amenajarea teritoriului, politici publice și GIS”, mai arată CJ Maramureș.

De asemenea, au fost realizate două aplicații informatice: un sistem informatic de tip portal informatic care asigură interfața on-line pentru cetățeni cu scopul reducerii birocrației și pentru furnizarea de informare/asistență, inclusiv sistem informatic de gestiune a informațiilor geospațiale- Portalul GIS și sistem informatic de gestiune a arhivelor proprii, precum și digitalizarea proceselor și a fluxurilor de documente inclusiv retro-arhivarea documentelor din arhiva tradițională a Consiliului Județean Maramureș denumit „Repozip”.

Impact pe termen mediu și lung

Vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Alexandru Lazăr, și directorul Direcției Dezvoltare și Implementare Proiecte, Claudia Breban, au subliniat importanța documentelor strategice elaborate și impactul pe termen mediu și lung asupra dezvoltării județului Maramureș.

Managerul proiectului, Dan Cocoșilă, a rezumat principalele activități din proiect, cât și oportunitățile și provocările întâmpinate pe parcursul implementării.

În final, s-a concluzionat că obiectivul general al proiectului a fost atins cu succes.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și implementat de Consiliul Județean Maramureș. Valoare totală a contractului este de 4.885.779,27 lei din care eligibili au fost 3.951.959,85 lei.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu