Share
Municipiul Sighetu Marmației va avea variantă ocolitoare. Avizele au fost aprobate

Municipiul Sighetu Marmației va avea variantă ocolitoare. Avizele au fost aprobate

Municipiul Sighetu Marmației va avea o rută ocolitoare de 15 kilometri. Noua centură va face legătura între cele două drumuri naționale care tranzitează orașul. Este vorba despre DN 18 care vine de la Baia Mare – Baia Sprie și face legătura cu Vișeu – Borșa. Cel de-al doilea drum național este DN 19, care vine de la Satu Mare – Negreși-Oaș. De asemenea, centura va face legătura și cu noul pod ce se construiește deja peste Tisa și urmează a fi finalizat anul viitor.

Deocamdată, după cum spune Ionel Bogdan, ruta ocolitoare a primit aviz de mediu. Urmează să primească avizul pentru siguranța circulației. El mai arată că este un proiect important pentru municipiul Sighetu Marmației. „Urmează să intrăm în linie dreaptă. Este un proiect important, ţinând cont că podul peste Tisa se apropie de 30% gradul de execuţie, iar anul viitor va fi finalizat. Această centură va fi legată direct la pod, astfel încât traficul să nu îngreuneze şi mai mult circulaţia în Sighetu Marmaţiei când va fi deschis podul”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

El a mai precizat că finanțarea acestei rute ocolitoare se va face din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu