Share
În sfârșit!: „Puntea suspinelor” din Baia Mare a fost redată cetățenilor. Totuși, oamenii reclamă unele deficiențe (GALERIE FOTO)

În sfârșit!: „Puntea suspinelor” din Baia Mare a fost redată cetățenilor. Totuși, oamenii reclamă unele deficiențe (GALERIE FOTO)

După luni de zile în care nu a fost funcțională, din cauza deficiențelor evidente, „puntea suspinelor” din Baia Mare, care leagă bulevardul Indepedenței de strada Coșbuc a fost redată, zilele acestea, circulației pietonale.

În urma solicitărilor venite din partea cetățenilor, a asociațiilor din oraș, dar și a celor nemulțumiți, pe bună dreptate, inclusiv a celor din mass-media, că o cale de acces peste râul Săsar nu este valorificată așa cum se cuvine, reprezetanții administrației locale băimărene au fost nevoiți să treacă la fapte.

Pasarela a fost reabilitată, paradoxal am putea spune „în grabă” (închisă întâi în 2018, apoi peticită, din nou închisă în 2019 și lăsată închisă timp de un an până în iunie 2020), întrucât, aparent, unele chestiuni au rămas de reabilitat. Oamenii reclamă că ar mai fi unele neajunsuri.

„Aproape de mijloc băltește apa atunci când plouă. În plus, se văd încă schele la fundație. Cam repede au lucrat, că înainte nu i-a văzut nimeni”, a spus Ionel. „Puntea aia trebuia să fie gata, așa cum trebuie, la standarde europene, cam de un an, cel puțin. Mi se pare că nu e mare realizare. Sper, măcar, că au făcut-o așa cum trebuie. Încă nu inspiră încredere”, a fost de părere Marcela. „În alte orașe, astfel de lucrări se fac în câteva săptămâni. Nu trece nici Someșul, nici Crișul în Baia Mare, distanța peste Săsar este mult mai scurtă, deci, și puntea”, a spus, mâhnit, Călin.

Rămâne de văzut dacă vor mai fi necesare lucrări la puntea pietonală care face legătura între cartierul Săsar și zona Spitalului Județean Baia Mare. Ea este utilizată frecvent de vârstnici pentru a ajunge la unitatea medicală, nu numai de cei care vor să cumpere de la supermarketul din apropiere, motiv pentru care este absolut necesar ca administrația locală (actualmente proprietarul pasarelei) să ia toate măsurile de siguranță pentru trecători.

Conexiunea pietonală între cartierul Săsar și zona Spitalului Județean este deosebit de utilă. În mod normal, o astfel de pasarelă s-ar fi (re)construit mai repede și poate mai bine, însă… e bine și așa, până la urmă!

Este foarte important ca autoritățile locale să înțeleagă că au obligația își facă datoria și să se conformeze cerințelor și dorințelor cetățenilor. Această obligație nu are cum să facă subiect de paradă, altminteri administrația tinde să alunece în ridicol și, chiar în derizoriu, așa cum s-a întâmplat în acest caz.

DirectMM.ro

credit foto – Andrei Nagy

 

Lasă un comentariu