Share
În contextul pandemiei: Ziua Națională a României, sărbătorită în Baia Mare, fără public

În contextul pandemiei: Ziua Națională a României, sărbătorită în Baia Mare, fără public

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în Baia Mare. Autoritățile localeși județene au organizat marți, 1 Decembrie 2020, la Monumentul Ostasului Roman din municipiul Baia Mare, ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României.

Manifestarea a început cu prezentarea onorului prefectului județului Maramureș, Silviu Nicolae Ungur, trecerea in revista a Detașamentului de Onoare și intonarea Imnului Național al României de către Fanfara Municipală – dirijor Florian Mătăsaru, solista soprana Cristina Ioan).

Serviciul religios a fost oficiat de preotul militar al Ganizoanei Baia Mare, Gabriel Baban,consilier personal al Preasfințitului Iustin, Episcopul Maramuresului și Satmarului,alături de preoții militari, iar oficialitățile județene și locale au depus coroane de flori la Monumentul Ostașului Român.
La eveniment au mai participat autorități din administrație, religioase și militare, dar și cadre militare în rezervă. După încheierea ceremonialului dedicat Zilei Naționale a României, reprezentanții autorităților județene și locale au depus coroane de flori la busturile reprezentantive din municipiul Baia Mare astfel: Bustul lui I.C. Brătianu, Bustul lui George Pop de Băsești, Grupul statuar Avram Iancu, Bustul lui Iuliu Maniu.
DirectMM.ro

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu