Share
Conexiune rutieră: Care este stadiul lucrărilor la podul peste Someș care va lega orașul maramureșean Seini de comuna sătmăreană Pomi (FOTO)

Conexiune rutieră: Care este stadiul lucrărilor la podul peste Someș care va lega orașul maramureșean Seini de comuna sătmăreană Pomi (FOTO)

Continuă lucrările la podul de peste râul Someș, care va face legătura între Seini și comuna Pomi. În perioada aceasta se va face încă un pas important: finalizarea și apoi transportul în șantier a elementelor metalice, aferente podului propriu zis.

Conform autorităților locale, totul este pregătit, pentru ca, de săptămâna viitoare, aceste elemente să înceapă să fie transportate, pe cele 2 maluri, urmând, ca apoi, să înceapă sudarea și ridicarea lor, pe pile, respectiv culee.

Primarul Seiniului, Gabriela Florica Tulbure, a explicat că această operațiune necesită și realizarea unor pile intermediare, provizorii, astfel că, în această săptămână, s-a îngustat secțiunea râului, amenajându-se terenul pentru montarea acestora. Tot în această perioadă, pentru a nu bloca funcționarea podului plutitor, s-a reamenajat și accesul vehiculelor, către acesta, conform reprezentanților administrației publice locale.

Trebuie spus faptul că Podul Unirii, denumit în acest fel întrucât a început în anul Centenarului, este cu atât mai important pentru această zonă geografică nu numai că face o legătură importantă cu Satu Mare, prin satul Pomi, dar și pentru că scurtează, dacă ar fi să luăm de la Seini calea Clujului, cu aproximativ 70 de kilometri întreg traseul.

C.Ț.

Citește și

Șantier redeschis: Au fost reluate lucrările la podul peste Someș de la Seini! Care este stadiul actual al lucrărilor (FOTO)

Efectele vremii capricioase: Ploile torențiale încurcă lucrările la podul peste Someș de la Seini, chiar dacă acestea sunt în grafic (GALERIE FOTO)

 

Lasă un comentariu