Share
Aeroportul băimărean încheie anul în forță: a primit și terenul necesar efectuării zborurilor internaționale

Aeroportul băimărean încheie anul în forță: a primit și terenul necesar efectuării zborurilor internaționale

Ieri, Guvernul României a adoptat o Hotărâre pentru trecerea unei suprafețe de tern de 1,3 ha din domeniul public al statului și administrarea Aeroclubului României, în domeniul public al județului Maramureș și administrarea Regiei Autonome Aeroportul Internațional Maramureș. După acest transfer, se poate realiza împrejmuirea de securitate perimetrală a aeroportului pentru a deveni frontieră de stat. Astfel a fost înlăturat  principalul obstacol care împiedica finalizarea demersurilor pentru ca, de pe Aeroportul Maramureș, să se efectueze zboruri internaționale.

Trebuie reamintit că ani de zile nu s-a putut efectua acest transfer de teren din cauza birocrației și a neasumării răspunderii de către funcționarii din ministerele implicate în această problemă. Soluția a venit din recenta reformulare a cererii inițiale în varianta enunțată mai sus, care s-a dovedit a fi câștigătoare.

În orice caz, anul s-a încheiat bine pentru aeroport. A primit banii necesari (14.680.000 de lei) pentru a achita integral lucrările efectuate la aeroport, iar acum a primit acces la terenul care, prin împrejmuire, să devină graniță de stat. Sunt lucruri extreme de importante pentru viitorul acestui aeroport, deși sunt sigur că pesimiștii iar vor comenta și/sau vor întreba la ce oră va pleca prima cursă internațională de linie. Desigur, nerăbdarea-i mare – și justificată  după atâta  vreme plină de incertitudini -, dar  într-un orizont de timp foarte rezonabil se va vedea cine a avut dreptate.

Lasă un comentariu