Share
11 modele de case în stil tradițional puse gratuit la dispoziția celor interesați (GALERIE FOTO)

11 modele de case în stil tradițional puse gratuit la dispoziția celor interesați (GALERIE FOTO)

Consiliul Județean Maramureș împreună cu Ordinul Arhitecților din România – filiala Nord-Vest a organizat în anii 2017 și 2018 un concurs de arhitectură, prin care s-a dorit premierea celor mai bune soluții de locuințe tip în stil tradițional, specific Maramureșului istoric, prin realizarea serviciilor de proiectare pentru case mari / case mici, în cadrul proiectului „Plan de revitalizare a satului maramureșean – Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei”.

Concursul s-a desfășurat în două etape, la final fiind selectate 11 proiecte câștigătoare (vezi galeria foto), din care cinci sunt pentru case mari și șase sunt pentru case mici. Proiectele pentru modelele de locuințe în stil tradițional sunt puse gratuit la dispoziția persoanelor interesate, care vor achita costul doar pentru studiile de teren, realizarea proiectului de adaptare la teren în funcție de modelul ales, obținerea avizelor și taxele pentru eliberarea certificatului de urbanism, respectiv a autorizației de construire.

 

1 Comentariu în această postare

  1. Gheorghe Sova

    Buna ziua!
    Cum am putea beneficia de un model de casa intr-un orasel in Republica Moldova? Ce criterii trebuiesc intrunite in afara celor anuntate de perfectare a documentelor. Cred ca pentru Basarabia un model ar face deliciul pentru toate posturile TV si am putea in permanenta promova concursurile de acest gen si aici, o asemenea casa o putem transforma in muzeu, cu o odaie de locuit. Dispun de 7 ari in zona centrala de locaitate, pe unde zilnic trec multe persoane. In preajma se afla Biblioteca publica, Casa de creatie a copiilor, Parcul central, dar si o strada pavata inca in perioada interbelica. De asemenea, amplasarea unei astfel de case ar genera si relansarea proiectului de a instala un semn comemorativ pe locul cimitirului romano,german, distrus de sovietici. Multumesc.

    Răspunde

Lasă un comentariu