Share
Actualizare: Scandal la UPU Baia Mare: Cadrele medicale, agresate de aparținătorii unei paciente cu simptome de COVID-19. Familia a cerut externarea, femeia a decedat

Actualizare: Scandal la UPU Baia Mare: Cadrele medicale, agresate de aparținătorii unei paciente cu simptome de COVID-19. Familia a cerut externarea, femeia a decedat

Caz șocant în Maramureș. Familia unei paciente aduse la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Baia Mare a făcut un scandal monstru, fiind la un pas să linșeze cadrele medicale. 

Conform surselor DirectMM.ro, femeia în vârstă de aproximativ 60 de ani ar fi ajuns, sâmbătă seară, la UPU, cu simptome specifice COVID-19, adică sindrom respirator acut și oximetrie scăzută (cantitate mică de oxigen în sânge).

Fiind în stare critică, s-a propus internarea pe Secția ATI. Aparținătorii au refuzat și au agresat atât verbal, cât, se pare, și fizicm personalul medical (există o anchetă în derulare în acest sens), după care au luat-o pe pacientă acasă. La fața locului au intervenit firma de pază, dar și polițiști, jandarmi și polițiști locali. Polițiștii chiar au aplicat scandalagiilor cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei. Trist este faptul că femeia, după ce a ajuns acasă la domiciliul său din Mogoșești, a decedat.

# Comunicat Colegiul Medicilor Maramureș

„Având în vedere situația petrecută în cursul nopții de 14 spre 15 noiembrie 2020 în Serviciul UPU al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, în care personalul care deservea în cadrul acestei secții a fost supus violenței fizice și verbale din partea unui grup de persoane care au intrat ilegal în incinta secției, acestea proferând injurii la adresa personalului secției și având chiar tendința de a lovi persoanele aflate în serviciu, Colegiul Medicilor Maramureș atrage atenția asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfășura în condiții de maximă siguranță și de respect, cu atât mai mult în condițiile de presiune extraordinară la care este supus personalul medical în contextul actual al pandemiei. Deasemenea, reiterăm ideea privind susținerea pe care organele de ordine publică trebuie să o acorde în mod imediat și nemijlocit pentru prevenirea unor incidente de natură să pună în pericol integritatea corpului medical.

Colegiul Medicilor Maramureș condamnă acest tip de manifestări și susține orice demers legal pentru câștigarea dreptății. Profesia medicală, în toată lumea, în oricare condiții s-ar desfășura, trebuie să fie respectată iar membrii ei trebuie să se bucure de aprecierea întregii societăți. Astfel de gesturi, care se repetă în ultima vreme, alimentate în mod voit sau nu de diferite elemente ale societății, arată concret ceea ce până acum era doar sugerat: lipsă de încredere, lipsă de respect și dispreț pentru valoare.
Facem apel la simțul civic al fiecărui român pentru a preveni și combate astfel de manifestări condamnabile. Să acordăm medicilor respectul cuvenit, pentru ca cei care se luptă pentru viața și sănătatea tuturor celor pe care îi au în grijă să-și poată desfășura activitatea în deplină securitate socială”, au arătat reprezentanții Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Maramureș. Vom reveni cu informații!

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu