Share
Acțiune de weekend: 14 maramureșeni au donat sânge sau plasmă convalescentă la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru cei aflați în nevoie (FOTO)

Acțiune de weekend: 14 maramureșeni au donat sânge sau plasmă convalescentă la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru cei aflați în nevoie (FOTO)

Orice donare de sânge sau plasmă convalescentă înseamnă vieți salvate. Tocmai din acest motiv, reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Maramureș aleg să organizeze și acțiuni de weekend, pentru cei care nu pot dona din cauza faptului că sunt la muncă în timpul săptămânii.

Sâmbătă, 26 septembrie, în intervalul orar 07.30 – 13.00, 14 persoane din Maramureș au ales să facă un gest firesc, responsabil, care salvează vieți.

„Donând sânge sau plasmă s-au implicat în nevoile stringente ale comunității noastre, ajutând maramureșenii aflați în suferință. Rezervele de sânge în comunitate depind de numărul donatorilor! Actul donării depinde de conștiința, bunăvoința, educația și sănătatea membrilor comunității! Felicitări, dragi donatori! Sprijinul dumneavoastră este neprețuit!”, au arătat reprezentanții CTS Maramureș.

Trebuie spus faptul că zilele trecute instituția a primit donație canapele pentru confortul donatorilor. Și tot zilele trecute pragul instituției a fost trecut de încă un donator de plasmă convalescentă.

„Este vorba despre un donator fidel de sânge, acum donator de plasmă convalescentă pentru pacienții COVID în stare critică. Gestul nobil poate ajuta pacienții în lupta cu această boală. Promovăm donarea și donatorii de sânge, plasmă, trombocite, pentru a vă arăta că în Maramureș există oameni deosebiți, dar nu suficienți, pe care se bazează populația întregului județ, indiferent de vârstă. În acest mod, dorim să încurajăm maramureșenii să doneze regulat, pentru a putea asigura sângele necesar fiecărui pacient din Maramureș. Vă mulțumim de fiecare dată pentru susținere!”, au precizat reprezentanții CTS Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu