Share
30 de tineri din Alba Iulia au marcat 30 de ani de ASCOR printr-un pelerinaj în Maramureș (GALERIE FOTO)

30 de tineri din Alba Iulia au marcat 30 de ani de ASCOR printr-un pelerinaj în Maramureș (GALERIE FOTO)

Membrii ASCOR Alba Iulia au organizat un pelerinaj în Maramureș, acțiunea marcând împlinirea a 30 de ani de la înființarea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR).

Tinerii, coordonați de părintele diacon Răzvan Brudiu, au fost însoțiți de președintele filialei, Petru Mircea, și de președintele Ligii Studenților din Alba Iulia, Sebastian Adam.

Între 3 și 6 iulie, ei au descoperit tradițiile zonei, bisericile monument istoric, dar și frumusețile naturii maramureșene. Pentru aceste trei comori ale regiunii, tinerii au oferit calificativul maxim: „trei de 10 pentru Maramureș”.

Au vizitat Catedrala Episcopală din Baia Mare, Mănăstirea Rohia, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța-Peri, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației, Cimitirul Vesel de la Săpânța și Lacul Albastru din Baia Sprie. Au mers cu mocănița pe Valea Vaserului și au ajuns la Cascada Cailor, unde au desfășurat o acțiune de ecologizare.

Duminică, 5 iulie, la finalul pelerinajului, membrii ASCOR au fost la Mănăstirea Moisei, unde au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie.

La întoarcere, membrii ASCOR Alba Iulia au scris pe pagina de Facebook a organizației că au simțit pe deplin experiența de neînlocuit a rugăciunii în comuniune, potrivit basilica.ro.

Foto credit: Dan Costin Căciulă

Lasă un comentariu