Share
125 de elevi și studenți s-au angajat pe vară cu ajutorul AJOFM Maramureș

125 de elevi și studenți s-au angajat pe vară cu ajutorul AJOFM Maramureș

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș și-a propus să angajeze pe perioada vacanței de vară a acestui an 150 persoane – 140 elevi şi 10 studenți.

Ca urmare a implementării și promovării acestei măsuri, s-au încadrat 125 de persoane (113 elevi și 12 studenți) și au încheiat cu agenții economici contracte de muncă pe perioadă determinată, beneficind de stimulente financiare în valoare de 250 lei/lunar. Domeniile de activitate care au beneficiat de aceste subvenții au fost: hoteluri și restaurante, fabricarea de mobilă, reparații autovehicule, comerțul cu amănuntul și supermarketuri, se arată într-un raport al AJOFM Maramureș.

„Acest program are în vedere deprinderea elevilor şi studenților cu activitatea, prin facilitarea tranziţiei de la şcoală la muncă şi obținerea de venituri din muncă. Astfel, angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenți pe perioada vacanțelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (500 lei) al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncã în vigoare, respectiv 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Diferența dintre stimulentul financiar lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, au mai precizat reprezentanții AJOFM Maramureș.

Lasă un comentariu