Share
Start lansat pentru ”Castane 2018”. Și sfaturi bune pentru o distracție fără probleme

Start lansat pentru ”Castane 2018”. Și sfaturi bune pentru o distracție fără probleme

”Castane 2018” a demarat în trombă (vezi  foto). Pentru a veni în întâmpinarea participanţilor la Sărbătoarea Castanelor  cu sfaturi şi recomandări, poliţiştii băimăreni au amenajat un punct de informare pe bulevardul Unirii din municipiu, vizavi de Casa Tineretului. Totodată, în cazul în care sunteţi victime ale unor infracţiuni, la punctul info al poliţiei se pot depune sesizări.

Recomandările polițiștilor pentru autoprotecţie 

♦ Acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza rătăcirea acestuia; câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze.

♦ Aveţi grijă de bunurile/bagajele dumneavoastră! Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante, obiecte tentante (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, etc).

♦ Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci. Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.

♦ Dacă vă deplasaţi cu autoturismul, conduceţi prudent şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru dirijarea circulaţiei.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 

Recomandările pompierilor pentru ”Castane 2018”

Altfel spus, chestiuni pe care cetățenii, organizatorii și operatorii economici trebuie să le respecte pe timpul manifestărilor cu public numeros.

♦ să nu aprindă ziare, hârtii, brichete sau alte surse de foc deschis în apropierea materialelor combustibile (construcţii, scaune, bănci, corturi, haine, îmbrăcăminte, etc.).

♦ la aprinderea focurilor în spaţii deschise, se va asigura supravegherea acestora până la stingerea definitivă, iar stingerea jarului se va face cu apă sau prin  acoperirea cu pământ (depozitarea jarului de la grătarele de preparare a gustărilor calde în alte locuri decât cele special amenajate, este interzisă!).

♦ la amplasarea  surselor de căldură (reşouri, radiatoare, etc) şi la utilizarea focului deschis (pentru grill) se vor respecta distanţele de siguranţă faţă de materialele combustibile (elemente de construcţie ale standurilor, corturi, gărduleţe, ambalaje pentru produse, deşeuri, etc.).

♦  personalul angajat va fi instruit corespunzător pentru a supraveghea şi după caz să fie în măsură să intervină în caz de necesitate cu mijloacele de primă intervenţie din dotare.

♦ echipamentele electrice trebuie să fie executate în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare (traseele de cabluri vor ocoli accesurile pietonale şi vor fi protejate împotriva solicitărilor mecanice).

♦ la terminarea programului de lucru cu publicul, se vor deconecta aparatele/sistemele de încălzire, ventilare, climatizare locală etc şi se va întrerupe  alimentarea cu energie electrică a celor a căror funcţionare nu este necesară.

♦ persoanele care utilizează butelii alimentate cu gaze petroliere lichefiate, trebuie să asigure dinainte verificarea etanşeităţii recipienţilor sub presiune, a regulatorului, furtunului de alimentare şi a aparatului consumator, interzicându-se folosirea flăcării în acest scop. Nu se vor utiliza buteliile în vecinătatea unor surse de căldură sau substanţe inflamabile (distanţa de siguranţă trebuie să fie la cel puţin un m de aparatele de încălzire şi  de 10 m faţă de sursele de căldură).

♦ în incinta standurilor din expoziţii se va interzice fumatul (cu excepţia locurilor special amenajate sau în spaţii fără pericol de incendiu).

♦ în cazul izbucnirii unui incendiu, cetăţenii vor părăsi imediat zona, fără a crea panică şi vor asigura accesul necesar forţelor specializate pentru intervenţie.

♦ organizatorii vor asigura căile de acces libere pe cel puţin două laturi ale amenajăriilor în aer liber, spaţii închise, precum şi accesul la sursele de alimentare cu apă pentru autospecialele de intervenţie (inclusiv măsurile necesare pentru evacuarea persoanelor cu dizabilităţi).

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu