Share
Povestea ștampilelor dispărute, ulterior găsite, din Rohia

Povestea ștampilelor dispărute, ulterior găsite, din Rohia

Un incident electoral consumat în satul Rohia este anchetat de polițiști.

Sâmbătă, la ora 21.37, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că președintele unei secții de votare din localitatea Rohia ar fi părăsit secția, având asupra sa ștampilele de vot. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și desfășoară verificări pentru a clarifica aspectele sesizate și a lua măsurile legale.

Polițiștii au contactat telefonic membrii comisiei, solicitându-le să se prezinte la fața locului, respectiv secția de votare din localitatea Rohia. În prezența acestora, președintele comisiei a procedat la desigilarea și deschiderea ușii de acces în secție și ulterior la desigilarea urnei și deschiderea acesteia. A fost depistat plicul în care se găseau cinci ștampile de vot plus cea de control, iar ca urmare a aplicării acestora pe o coală albă, s-a stabilit că ar prezenta microurme de tuș.

Ulterior s-a procedat la numărarea buletinelor de vot, iar la europarlamentar a rezultat un număr de 582 buletine, cu 18 mai puține decât cele predate scriptic. Cu ocazia verificărilor, nu au fost identificate buletine de vot ștampilate. Totodată, în secția de votare nu au fost identificate alte ștampile și buletine de vot. Buletinele de vot și ștampilele au fost reintroduse în urnă, aceasta fiind sigilată, ulterior fiind sigilată și ușa de acces în secția de votare, mai arată reprezentanții IPJ Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu