Share
Actualizare: Incendiu la Spitalul Cavnic: 71 persoane au fost evacuate, nicio persoană nu a fost rănită. Cauza, o țigară aruncată de un pacient (VIDEO ȘI FOTO)

Actualizare: Incendiu la Spitalul Cavnic: 71 persoane au fost evacuate, nicio persoană nu a fost rănită. Cauza, o țigară aruncată de un pacient (VIDEO ȘI FOTO)

Un incendiu a fost semnalat în dimineața zilei de luni, 15 martie, între orele 05.00 și 06.00, la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic.

Mai exact, acesta s-a înregistrat în zona coloanei de țevi dintr-o baie situată la etajul trei al unității medicale.

Au fost evacuați, în prima fază, 27 pacienți, fără a exista victime. La fața locului au intervenit trei echipaje de stingere a focului, o autoscară, un echipaj de prim ajutor SMURD, autospeciala pentru transport personal și victime multiple și două echipaje SAJ.

A fost o mobilizare generală a tuturor factorilor implicați în astfel de situații, astfel că intervenția, în sine, nu a durat mult. În total, în cele din urmă, a fost vorba despre 71 persoane evacuate. Încăperile au fost aerisite înainte de ora 07.00. Ca urmare, bolnavii au fost introduși din nou în saloane. Vezi Video AICI!

Primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, a venit cu câteva precizări. „Un pacient al Spitalului de Psihiatrie Cavnic a mers în grupul social al camerei în care era cazat și și-a aprins o țigară. La final, a aruncat țigara în aerisirea grupului social. Acolo sunt niște conducte care asigură aerajul. Fiind ventilație mare, a luat foc. Ca atare, cele două camere, aflate în stânga și în dreapta grupului social, au fost afectate. Personalul spitalului s-a autosesizat, a apelat 112 și au procedat la protejarea pacienților. Centrul pentru Situații de Urgență Cavnic și SMURD, care activează în aceeași locație, au fost anunțate imediat, în mai puțin de un minut au sosit la fața locului. Mai mult decât atât, în cel mai scurt timp, lucrătorii ISU au fost prezenți la fața locului. Facem precizarea că nicio persoană nu a avut de suferit. În prezent, lucrătorii de la Serviciul de Investigații Criminale sunt la fața locului, fac cercetări. A fost o mobilizare exemplară din partea tuturor autorităților statului”, a explicat Vladimir Petruț. Ar mai fi de spus faptul că Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a fost verificat de ISU Maramureș pentru securitate la incendiu chiar vineri, 12 martie. Vezi declarația video a primarului AICI!

ACTUALIZARE – „Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, județul Maramureș: Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

„În această dimineață, pompierii băimăreni au fost solicitați, prin intermediul numărului unic pentru urgențe, 112, să intervină în orașul Cavnic pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în baia de la etajul al treilea al Spitalului de Psihiatrie. Militarii s-au deplasat de urgență cu 3 echipaje de stingere, o autoscară, un echipaj de prim ajutor SMURD și o autospecială de transport victime multiple. De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. Primele echipaje sosite la locul intervenției au fost echipajul de prim ajutor SMURD Cavnic și pompierii voluntari din localitate. În total, au fost evacuate 71 de persoane, iar încăperile au fost aerisite de fum. În urma incendiului nu au rezultat victime, iar persoanele evacuate s-au reîntors în saloane. Focul a distrus buicăți din conducta de scurgere și două ventilatoare de aerisire. Au mai ars și circa 2 kg de deșeuri din hârtie. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în loc nepermis”, au transmis reprezentanții ISU Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu