Share
IPJ Maramureș, mesaj de mulțumire pentru cei doi polițiști din Șomcuta Mare care au refuzat mita

IPJ Maramureș, mesaj de mulțumire pentru cei doi polițiști din Șomcuta Mare care au refuzat mita

 În județul Maramureș, un șofer a vrut să mituiască doi agenți de poliție din Șomcuta Mare. A fost refuzat. În acest context, reprezentanții IPJ Maramureș le mulțumesc public celor doi.

Redăm în cele ce urmează mesajul integral:

„Pentru profesionalism și integritate, vă mulțumim!

Una din prioritățile manageriale ale conducerii Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș este promovarea integrității în rândul personalului propriu,  deoarece integritatea asigură creșterea încrederii cetățenilor în instituția poliției.

Astfel, I.P.J. Maramureș colaborează strâns cu Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș, atât pentru organizarea și desfășurarea activităților de instruire și informare anticorupție, cât și pentru prevenirea și combaterea corupției prin denunțarea intențiilor unor persoane de a implica polițiștii în săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Darea de mită este infracțiune. Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase unui funcționar public pentru a îndeplini, neîndeplini, urgența sau întârzia un act care intră în îndatoririle de serviciu ale acestuia, se pedepsește cu închisoare. Polițiștii maramureșeni au în dotare sisteme portabile de înregistrare audio-video de tip Body Cam care, la nevoie, pot asigura materialul probator pentru infracțiunile constatate și dovedesc modul de acțiune al polițistului, dar și faptele de corupție.

Integritatea este o virtute care se învață. A fi integru este o decizie rațională, care implică principii de viață morale urmate cu ardoare, disciplină și autocontrol. Integritatea reprezintă condiția necesară și cel mai important pas spre profesionalism.

Dacă abaterile polițiștilor sunt întotdeauna prompt sancționate, conducerea inspectoratului se preocupă la fel și pentru recompensarea meritelor polițiștilor care și-au făcut datoria cu abnegație, cu profesionalism și cu pasiune pentru meserie. Este și cazul colegilor noștri, Agent șef adjunct Chira Vlad de la Postul de Poliție Comunal Mireșu Mare și Agent de poliție Siladi Sergiu de la Postul de Poliție Comunal Remetea Chiorului, sedii arondate Poliției orașului Șomcuta Mare, care au refuzat mita oferită de un șofer și au sesizat Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș.

Îi felicităm pentru corectitudinea de care au dat dovadă și le dorim mult succes în activitate!”.

Citește și

Și-a încercat omul norocul!…: În județul Maramureș, un șofer a vrut să mituiască doi agenți de poliție, din Șomcuta Mare. A fost refuzat!

Lasă un comentariu