Share
În ultimele 24 de ore, în contextul Covid-19, s-au dat peste 100 de amenzi, în valoare de 12.500 de lei

În ultimele 24 de ore, în contextul Covid-19, s-au dat peste 100 de amenzi, în valoare de 12.500 de lei

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 5 februarie, au participat 117 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor 17 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.873 de persoane, au fost verificate 132 de mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport public în comun și trei operatori autorizaţi/transportatori de persoane.În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale astfel:

  • patru sancţiuni a fost aplicată persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;
  • 109 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
  • o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 12.500 de lei.

„Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19” – precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Foto: arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu