Share
Exclusiv: Solidaritate umană: Un vârstnic din Șomcuta Mare a fost salvat la timp după ce și-a secționat o arteră în urma unei căderi cu bicicleta (FOTO)

Exclusiv: Solidaritate umană: Un vârstnic din Șomcuta Mare a fost salvat la timp după ce și-a secționat o arteră în urma unei căderi cu bicicleta (FOTO)

Ziua de vineri, 9 octombrie, a adus un exemplu pur de umanitate și solidaritate în Maramureș. Un bărbat în vârstă de 89 de ani a fost salvat la timp după un nefericit accident.

S-a întâmplat la orele după-amiezii. Vârstnicul se deplasa pe lângă bicicletă prin centrul orașului Șomcuta Mare. La un moment dat, s-a lovit atât de rău, încât numai intervenția promptă a unui maramureșean, M.M., l-a salvat. Acesta a sunat la 112. La fața locului a ajuns agentul de poliție Mihai Dunca, cel care a solicitat intervenția unui prieten care lucrează în sistemul medical.

Maramureșeanul care i-a acordat primul ajutor vârstnicului a relatat, pentru DirectMM.ro, cum s-a întâmplat totul. „Bătrânul mergea pe lângă bicicletă. La un moment dat, vrând să ocolească niște fete, a pus piciorul pe pedală. Din păcate, s-a împiedicat și și-a secționat artera. A început să sângereze abundent, moment în care mi-am scos cureaua, pe care am transformat-o într-un garou. L-am dus pe domn pe o bancă din apropiere și am utilizat niște prosoape, întrucât sângerarea era, în continuare, foarte mare. Am sunat la 112 și mi s-a răspuns că va veni o ambulanță din Baia Mare. Între timp, a sosit la fața locului un polițist. Și-a luat mânușile și a început și el să apese pe rană și să folosească, mai departe, cureaua mea ca pe un garou. A sunat imediat pe un amic de-al lui, care lucrează la salvare. A venit, cam după un sfert de oră, și ambulanța, care l-a preluat pe bărbat”, a relatat, pentru DirectMM.ro, maramureșeanul care a intervenit inițial.

Reprezentanții IPJ Maramureș a precizat faptul că A.S.A. Mihai Dunca din cadrul Compartimentului Rutier Șomcuta Mare a participat la salvarea bărbatului. „Vineri, 9 octombrie, în jurul orei 15.40, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o aleea din parcul central din oraș, un bărbat a căzut de pe bicicleta cu care se deplasa. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat victima în vârstă de 89 de ani din Șomcuta Mare, care se afla pe o banca în parc prezentând leziuni la nivelul piciorului stâng. A.S.A. Dunca Mihai din cadrul Compartimentului Rutier Șomcuta Mare a solicitat ajutorul unui asistent medical, prieten al acestuia, care a intervenit de urgență la fața locului. La scurt timp a ajuns și un echipaj SMURD, care a transportat bărbatul la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Salutăm intervenția promptă a maramureșeanului care a acordat primul ajutor victimei, dar și aportul polițistului din Șomcuta, a prietenului său din sistemul medical, respectiv al ambulanțierilor care, împreună, unindu-și eforturile, au salvat viața vârstnicului rănit. Felicitările noastre!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu