Share
Exclusiv: Botez în comunitatea de romi din Tăuții de Sus, “spart” de poliție, noaptea trecută. Ce spune IPJ Maramureș

Exclusiv: Botez în comunitatea de romi din Tăuții de Sus, “spart” de poliție, noaptea trecută. Ce spune IPJ Maramureș

Unii au senzația că nu trebuie să respecte aceleași reguli ca și toată lumea, motiv pentru care le încalcă cu seninătate, acum, când suntem în stare de alertă. Un exemplu îl constituie un botez organizat marți seară, într-o comunitate de romi.

Azi-noapte, în Tăuții de Sus, sat aparținător de orașul Baia-Sprie, a fost chef mare în comunitatea de romi, la domiciliul părinților copilului. Nu s-a menținut nicio distanțare socială, iar numărul participanților a fost mult peste cel prevăzut de lege, undeva la 50 de persoane. Printre ei s-au numărat și lideri locali ai romilor. Petrecerea durat pana când “a fost spartă” de polițiști. Oamenii legii prezenți la fața locului le-au pus în vedere că trebuie să părăsească locația, întrucât petrecerea contravine actualelor reguli.

S-a lăsat și cu sancțiune contravențională, aplicată în contextul nerespectării legislației în vigoare, instituite în timpul stării de alertă. „Aseară, în jurul orei 23:00, polițiștii din Baia Sprie s-au autosesizat cu privire la faptul, că într-un imobil din localitatea Tăuții de Sus, are loc un eveniment privat cu participarea unui număr mare de persoane, care încalcă prevederile legii 55/2020. Persoana care a organizat evenimentul a fost sancționat contravențional la Legea 55/2020, în valoare de 3.000 de lei și la Legea 61/1991, în valoare de 500 de lei”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Romeo Tămășan, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

O altă situație similară, cu participare numeroasă, este verificată de autorități. S-a întâmplat la Coltău, sâmbătă, 8 august. Susținătorii primarului Csendes Lajos au fost chemați să închine un pahar și să servească o masă caldă într-o gospodărie din localitate. Romeo Tămășan, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, a arătat că „polițiștii s-au sesizat din oficiu și desfășoară cercetări”. Contactat de DirectMM.ro, Csendes Lajos a dat asigurări că va emite un punct de vedere vizavi de situație.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu