PS Părinte Episcop Iustin împlinește mâine 64 de ani de viață - 3 ore în urmă
Ionuț Moșteanu – de la diplomă falsă, la comanda Armatei Române - 6 ore în urmă
După doi ani de proces, Justiția face dreptate muncitorilor uciși de o șoferiță beată - 8 ore în urmă
Când moartea e o știre falsă - 8 ore în urmă
Slujire arhierească la Parohia Racșa Vii - 9 ore în urmă
Mihai Morar, reuniune după 25 de ani la Colegiul „Lucaciu” din Baia Mare - 9 ore în urmă
La Borșa începe Festivalul „Nopți de Sânziene”; Cine va urca pe scenă în cele trei zile - 9 ore în urmă
Unde slujesc ierarhii de sărbătoarea închinată Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - 10 ore în urmă
Ateliere de vacanță la Muzeul Satului din Baia Mare - 10 ore în urmă
Pompier maramureșean, pe podium la Cupa ASPR la tenis de masă - 10 ore în urmă
eDAC – o nouă aplicație rapidă folosită de polițiști pentru legitimarea persoanelor
Începând din 31 martie a fost operaționalizat de către Ministerul Afacerilor Interne un nou sistem de verificare a documentelor de identitate cu ocazia legitimării persoanelor sau al verificărilor autovehiculelor.
Sâmbătă seara, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au acționat folosind aceste dispozitive electonice mobile (tablete sau telefoane) pe care este instalată aplicația eDAC.
Prin accesarea aplicației eDAC, polițiștii pot interoga, rapid și eficient, atât bazele de date ale autorităților române, cât și pe cele ce țin de spațiul Schengen.
Prin utilizarea de dispozitive mobile, se realizează o scanare rapidă a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația oferind rapid datele de identificare ale acesteia, precum și eventuale alerte.
Astfel, se pot identifica la timp persoanele semnalate în bazele de date ca dispărute, urmărite sau în diverse situații de risc. În urma acestor alerte, polițiștii aplică imediat măsurile legale conform procedurilor și legislației în vigoare, în funcție de specificul fiecărui caz în parte.
În lipsa documentului de identitate, legitimarea se poate efectua și prin introducerea manuală, de către polițist, a datelor persoanei.
Prin intermediul acestui instrument, polițiștii vor putea realiza mai rapid verificările în teren, astfel interacțiunea polițist și persoană legitimată se va derula mult mai rapid.