Share
Contrabandă cu repetiție: Un bărbat din Baia Mare a ajuns după gratii după ce nu s-a lăsat de “jobul ilegal” nici după ce a fost depistat de polițiști

Contrabandă cu repetiție: Un bărbat din Baia Mare a ajuns după gratii după ce nu s-a lăsat de “jobul ilegal” nici după ce a fost depistat de polițiști

Unii au ilegalitățile în sânge și ajung să comită infracțiuni, chiar și atunci când sunt deja în vizorul oamenilor legii ca urmare a trecutului lor. Este și cazul unui băimărean implicat în activități de contrabandă, „recidivist de meserie”.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 19.12.2020 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului N.G. pentru săvârşirea a două infracţiuni de contrabandă, prevăzute şi pedepsite de dispoziţiile art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal. La data de 18.12.2020 faţă de numitul N.G. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul N.G. în data de 29.05.2020 a deţinut în garajul unui imobil situat pe raza municipiului Baia Mare cantitatea totală de 7200 de pachete de ţigări de contrabandă, bunuri care trebuie puse sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. În data de 18.12.2020, în jurul orei 16:00, acelaşi inculpat a transportat cu un autoturism pe raza municipiului Baia Mare cantitatea totală de 1900 de pachete de ţigări de contrabandă, fiind depistat în trafic de către organele de poliţie. La aceeaşi dată, inculpatul N.G. a deţinut într-un garaj situat pe raza municipiului Baia Mare cantitatea totală de 2110 pachete de ţigări, bunuri care trebuie puse sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Inculpatul N.G. este recidivist, având condamnări anterioare pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă. La data de 19.12.2020 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu