Share
Ce metode mai folosesc contrabandiștii și cum încearcă să-i intimideze pe polițiștii de frontieră

Ce metode mai folosesc contrabandiștii și cum încearcă să-i intimideze pe polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră observă o „diversificare fără precedent” a modului de acţiune a contrabandiştilor de ţigări de la frontiera cu Ucraina, a declarat, sâmbătă, împuternicitul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Florin Coman, la conferinţa „Stop contrabanda” – potrivit Agerpres.

„Au ajuns să folosească aparate de zbor, drone, şi orice alte metode ingenioase pentru a transporta ţigările peste frontieră. Pe zona râului Tisa, în zonele împădurite se transportă cu cai, cu snowmobile, cu sania, sunt trecute cu sfoara prin apele râului Tisa, prin punctele de trecere a frontierei, ascunse în locaşuri special amenajate, pungi cu zahăr, cutii cu prăjitură, cutii cu bere, drone şi orice fel de metodă pentru a realiza profit. Se încearcă după aceea scoaterea din zona de competenţă a poliţiei de frontieră a acestor cantităţi prin diferite metode, ascunse în corpuri de mobilier, ascunse în scânduri decupate pentru a încăpea baxuri, locuri special amenajate în remorci, autoutilitare, sub cherestea”, a declarat Florin Coman.

El a arătat că grupările de contrabandişti sunt foarte bine organizate, sunt mulţi care îi urmăresc pe poliţişti, astfel încât ştiu când să acţioneze.

„Ne observă permanent, este şi destul de greu datorită zonei muntoase, condiţii specifice sezonului rece, zona alpină, este foarte greu ca noi să ne desfăşurăm activitatea, dar cu colegii mei consider că printr-o activitate permanentă reuşim să facem faţă provocărilor. Am avut situaţii când ţigările au fost distribuite pe teritoriul României şi prin firmă de curierat. În principal ţigările sunt aduse pe teritoriul României de cetăţeni ucraineni, apoi sunt preluate de cărăuşi, transportate prin pădure, prin alte locuri, se folosesc acoperirile din teren, locaţii temporare de depozitare”, a mai spus Coman.

Totodată, au existat şi cazuri în care liderii grupărilor i-au ameninţat pe poliţişti.

„Am avut situaţii în care liderii acestor grupări au încercat prin tactici agresive să intimideze colegii noştri, nu s-au limitat doar la ameninţări verbale, au încercat să ne influenţeze depunând plângeri cu caracter mincinos prin care sunt culpabilizate cadrele poliţiei de frontieră implicate în stoparea fenomenului infracţional de contrabandă”, a arătat Coman.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

1 Comentariu în această postare

  1. V-ați gândit vreodată de ce se intampla asta ? SĂRĂCIA. asta e.

    Răspunde

Lasă un comentariu