Share
Campania „Siguranța online” a ajuns la Colegiul Tehnic „Nenițescu” din Baia Mare

Campania „Siguranța online” a ajuns la Colegiul Tehnic „Nenițescu” din Baia Mare

Miercuri, 8 februarie, polițiștii de prevenire s-au întâlnit cu elevii Colegiului Tehnic „C. D. Nenițescu” din Baia Mare.

Polițiștii au discutat cu elevii despre pericolele cu care se pot întâlni în mediul online, precum și despre măsurile pe care le au la îndemână pentru a preveni victimizarea.

Polițiștii le-au atras atenția asupra informațiilor pe care le postează pe rețele de socializare, cum acestea îi fac vulnerabili în fața infractorilor, prezentându-le modul de operare al acestora.

De asemenea, le-au prezentat riscurile la care se expun atunci când fac glume pe seama colegilor lor, și anume, cum aceste glume se transformă în infracțiuni și cum răspund ei penal în calitate de minori, pentru a preveni comportamentele delincvente/infracționale.

Totodată, au aflat cum pot să facă cumpărături online în siguranță, cum pot să-și protejeze calculatorul, care sunt cele mai sigure programe antivirus, precum și care sunt parolele cu gradul cel mai ridicat de securitate.

Polițiștii au oferit diriginților materiale informative sub formă de broșuri, care conțin cele mai frecvente situații cu care se pot întâlni tinerii în mediul online și sfaturi utile în prevenirea victimizării.

Activitățile vor continua în perioada următoare și în alte unități de învățământ din județ.

Polițiștii doresc tuturor elevilor/tinerilor navigare în siguranță pe internet!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu