Share
Vremea și drumurile în 29 ianuarie

Vremea și drumurile în 29 ianuarie

Vremea. Astăzi, 29 ianuarie, vremea se va raci ușor. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor cădea precipitații mixte la început, apoi vor predomina ninsorile. La munte va ninge, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare ziua, cu rafale de 50-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 ͦ C, iar cele minime între -3 și -1 ͦ C. Izolat vor fi condiții de ceață. Ninge la Vișeu de Sus și Cavnic. În zona de munte a județului, în următoarele trei ore, pe arii relativ extinse, va ninge.

Drumurile. Zăpadă frământată cu grosimea de 1 cm se găsește pe drumul DN18, în Pasul Gutâi, între km 22 și km 33. Celelalte sectoare de drum național au carosabilul umed, iar cele de drumuri județene au curat și umed. Sunt tronsoane de drum și la Cavnic pe care se găsește zăpadă frământata.  Ninge viscolit în Pasul Gutâi, iar pe celelalte sectoare de drumuri publice plouă slab.

Râurile. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost în creștere. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara și Lăpuș. Sunt poduri de gheață cu ochiuri pe râurile Suciu, Lăpuș, Botiza și Iza. Se menține podul de gheață pe cursul râului Iza, iar apa curge pe sub acesta.

Zăpada măsoară 4 cm – Vf. Iezer; 2 cm – Baia Borșa; 1 cm – Pasul Gutâi, zona de deal la Cavnic.

Lasă un comentariu