Share
Vremea și drumurile în 28 ianuarie

Vremea și drumurile în 28 ianuarie

Vremea. Astăzi, 28 ianuarie, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, începând cu orele amiezii, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, care spre sfârșitul intervalului se pot transforma în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare, iar pe creste va fi tare cu viteze la rafală ce vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 6 ͦ C, iar cele minime între -1 și 2 ͦ C.

Drumurile. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din județ este curat și umed. Sunt tronsoane de drum județean care au carosabilul parțial uscat. Vizibilitatea în trafic este bună, însă sunt tronsoane pe drumul E58, spre Seini, unde se semnalează ceață.

Râurile. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Cavnic, Lăpuș, Bârsău, Mara, Iza, Ruscova, Vaser, Vișeu și Tisa. Se mențin podurile de gheață cu ochiuri pe cursul râurilor Iza, Botiza, Lăpuș și Suciu. Poduri de gheață sunt pe râurile Mara și Iza, iar apa curge pe sub acestea.

Zăpada măsoară 4 cm – Vf. Iezer; 3 cm – Baia Borșa; 1 cm – Valea Vișeului, Poiana Borșa.

Lasă un comentariu