Share
Vremea și drumurile în 16 ianuarie

Vremea și drumurile în 16 ianuarie

Vremea. Astăzi, 16 ianuarie, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla, în general, slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 ͦ C, iar cele minime între -7 și -3  ͦ C. Izolat vor fi condiții de ceață.

Drumurile. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din județ este parțial umed. Cerul pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale este senin, respectiv parțial acoperit în zona înaltă de munte. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 100 de metri, pe DN18, întreg sectorul de la Petrova.

Râurile. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile, influențate de fenomenele de iarnă. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosău, Bârsău, Lăpuș și Cavnic. Sunt poduri de gheață pe râurile Iza, Mara, Lăpuș și Suciu. Poduri de gheață suspendate sunt formate pe cursurile râurilor Botiza și Mara. Se menține podul de gheață format pe râul Iza.

Zăpada măsoară 10 cm – Vf. Iezer; 4 cm – Baia Borșa; 3 cm – Valea Vaserului; 2 cm – Poiana Borșa, Suciu, Blidari și Firiza; 1 cm – Cavnic.

Lasă un comentariu