Share
Vremea în Maramureș, în prima parte a lunii septembrie

Vremea în Maramureș, în prima parte a lunii septembrie

TEMPERATURI. După zilele călduroase din primele două zile, când temperaturile au atins 31  ͦ C, valorile termice diurne scad spre medii de 25-26  ͦ C. În intervalul 7-9 septembrie vremea se va încălzi treptat, iar maximele vor ajunge la o medie de 27-28  ͦ C, valori mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămână, regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 24-25  ͦ C. Temperaturile minime vor avea ușoare variații și se vor încadra, în medie, între 11 și 15  ͦ C, cele mai scăzute valori înregistrându-se în nopțile de 14-16 septembrie.

PRECIPITAȚII.În primele zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului doar trecător vor fi posibile ploi slabe.

Estimarea a fost realizată pentru intervalul 2-16septembrie, folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice, precum şi sunt perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Lasă un comentariu