Share
Proprietarii auto care și-au vândut mașina se pot trezi cu amenzi usturătoare

Proprietarii auto care și-au vândut mașina se pot trezi cu amenzi usturătoare

Șoferii din România care și-au vândut mașina trebuie să respecte reguli clare după procesul de vânzare-cumpărare a unui autovehicul. În acest fel, vechii proprietari nu se vor trezi cu amenzi acasă, deși mașina nu le mai aparține.

CSTRI-CNIR (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică din cadrul Companiei Naționale de Investiții în Infrastructura Rutieră) a făcut precizări clare pentru cei care se confruntă cu o asemenea situație.

Se face referire la amenzile încasate pentru lipsa rovinietei sau a peajului. Dacă proprietarul a vândut vehiculul, poate primi proces verbal pentru lipsa rovinietei sau a peajului. De vină este chiar noul proprietar al mașinii, care nu a transcris încă dreptul de proprietate. Conform legii, noul proprietar nu a respectat termenul prevăzut de lege pentru transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului.

În momentul în care se ia amenda, fostul proprietar apare direct în evidențele DRPCIV ca deținător al vehiculului. În plus, obligația de plată revine exclusiv proprietarului sau utilizatorului vehiculului menționat în certificatul de înmatriculare, mai prevede legea rutieră.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, proprietarii pot lua legătura cu autoritatea fiscală competență (Direcția de Impozite și Taxe Locale / Direcția Venituri Buget Local) pentru a notifica DRPCIV cu privire la amenda primită.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu