Share
Modificări la emiterea voucherelor de vacanță

Modificări la emiterea voucherelor de vacanță

Parlamentul a adoptat modificări privind emiterea biletelor de valoare – carduri de masă, cadou și vouchere de vacanță. Proiectul fusese respins la Senat însă, în data de 11 martie a fost aprobat de Camera Deputaților, ca for decizional. Este vorba despre modificarea și completarea Legii nr.265/2018, privind acordarea biletelor de valoare și pentru modificarea alin. (21) al art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Potrivit noii legi, angajatorii/salariații pot opta pentru emiterea biletelor de valoare pe suport electronic virtual, prin comun acord. Suportul electronic al biletelor de valoare este utilizat în prezent în forma sa materială, cardul din plastic. Însă acesta poate exista în mod indentic, în formă virtuală, în aplicațiile specifice ce permit utilizarea acestora prin dispozitive mobile, potrivit expunerii de motive.

Prin renunțarea la suportul de plastic, se are în vedere reducerea poluării și a cheltuielilor în procesul de fabricație al cardurilor.

Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor stabilesc de comun acord

    • categoriile de bilete de valoare care se acordă angajaţilor
    • frecvenţa acordării acestora şi valoarea lor, acolo unde este cazul
    • precum și unitatea emitentă şi modalitatea de acordare

respectiv prin dispozitiv fizic sau instrument virtual.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu