Share
Mamele minore de peste 16 ani vor putea beneficia direct de drepturile financiare legale

Mamele minore de peste 16 ani vor putea beneficia direct de drepturile financiare legale

Cadrul legislativ actual nu permite mamelor minore să beneficieze de drepturile financiare sau de servicii sociale în acord cu nevoile lor.

Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului din România urmează să se modifice. Proiectul a trecut de Senat și s-a primit propunerea de adoptare la Camera Deputaților. Mamele minore ce au vârsta de peste 16 ani vor putea decide pentru ele și copilul lor și vor putea beneficia direct de drepturile financiare legale. Astfel, nu vor mai fi nevoite să apeleze la un intermediar major.

Această lege va fi completată astfel încât să prevadă clar că, în cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului, alocaţia de stat pentru copil atât a mamelor, cât şi a copilului ori copiilor lor, se acordă mamelor, la solicitarea acestora. Legea va face referire și la alte drepturi legale financiare a mamelor minore.

Prin această modificare a legii se dorește dobândirea capacității depline de exercițiu pentru mamele minore care împlinesc 16 ani.

 România rămâne în continuare campioană europeană la capitolul mame minore. Statisticile realizate la nivel european arată că jumătate dintre copiii din Uniunea Europeană sunt născuți de româncele care nu au împlinit nici măcar 14 ani.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu