Share
Instabilitate atmosferică în partea a doua a zilei de miercuri

Instabilitate atmosferică în partea a doua a zilei de miercuri

Pentru  intervalul  5 septembrie, orele 12.00 –6 septembrie, orele 3.00,  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că,  în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade de timp cu accentuată instabilitate atmosferică, manifestată prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice. Ploile pot avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină.

În mod punctua,l în intervalul 15.00 – 16.00, în  Baia Mare, Baia Sprie, Tăuții-Măgherăuș, Cavnic, Șisești, Dumbrăvița, Cernești, Groși se vor semnala  ploi cu caracter de aversă (care pot cumula local 25 l/mp), frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,  ANM va actualiza prognoza.

Lasă un comentariu