Share
21 decembrie, data limită pentru plata obligațiilor fiscale pe 2023

21 decembrie, data limită pentru plata obligațiilor fiscale pe 2023

Direcƫia Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca reamintește contribuabililor că termenul limită pentru declararea şi plata obligaţiilor fiscale în luna decembrie este 21 decembrie 2023.

Prevederea legală se regăsește la art. 155, alineatul (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, care stipulează :

„Creanțele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadența și/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente și/sau se declară până la data de 21 decembrie. În situația în care data de 21 decembrie este zi nelucrătoare, creanțele fiscale sunt scadente și/sau se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.”

Calendarul obligațiilor fiscale pentru luna decembrie 2023 este publicat pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro. Cei interesați trebuie să caute

secțiunea Asistență Contribuabili-Informații privind obligațiile fiscale, acesta conținând termenele la care trebuie depuse formularele , obligațiile fiscale existente, categoriile de contribuabili vizate și baza legală de reglementare.

Pentru a fi consultat, contribuabilii pot accesa ACEST LINK


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu