Share
A apărut numărul 249 al revistei „Nord Literar”

A apărut numărul 249 al revistei „Nord Literar”

Numărul din februarie al revistei de cultură „Nord Literar” vine cu noi oferte de lectură pentru cititorii pasionați de literatură și nu numai.

Trei pagini din acest număr al reviste sunt dedicate aniversaților. Gheorghe Pârja aduce pe tapet personalitatea academicianului maramureșean Nicolae Breban, care a împlinit 90 de ani la 1 februarie și pe cea a lui Vasile Proca, poetul care de curând a împlinit 75 de ani. Horea Bădescu îi conturează un scurt portret universitarului clujean Mircea Popa la 80 de ani, iar poemul lunii îi aparține lui Gheorghe Mihai Bârlea și el aniversat în februarie. Gheorghe Glodeanu se apleacă asupra volumului „Visul copilului care pășește pe zăpadă fără să lase urme sau Invizibilul, descriere amănunțită” al lui Gabriel Chifu, cel care în 22 martie împlinește 70 de ani.

„Încă de la început, pactul dintre scriitor și cititor introduce un acord tacit și o bună porție de încredere reciprocă” – spune Irina Petraș în „Contractul de lectură”, eseu aparținând seriei deja consacrate de „Răspunsuri/răspunderi”. Genealogii culturale ne propune Ion Papuc în textul său dedicat lui Radu Ulmeanu.

Lirica lui Mircea Petean „duce mai mult decât stă în puterea fiecărui cititor de a smulge din faldurile textului” susține Delia Muntean în cronica la volumul „O sută și una de poezii”. O a doua cronică a aceleiași autoare propune interpretarea critică a volumului Anei Ludușan, „Fata din copaci”.

Daniela Sitar-Tăut vine cu o provocare interesantă: „Tipărirea integrală a piesei «Aici se repară ieftin roata norocului»” a lui Camil Petrescu.

Alte surprize sunteți invitați să le descoperiți în paginile revistei Nord Literar din luna februarie.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu